MUP pokrenuo inicijativu za otvaranje Regionalnog biroa Interpola u Beogradu

Ministarstvo unutrašnjih poslova pokrenulo je inicijativu za otvaranje Regionalnog biroa Interpola u Beogradu, koju je Vlada Srbije usvojila na današnjoj sednici.
MUP pokrenuo inicijativu za otvaranje Regionalnog biroa Interpola u Beogradu
Foto: 021.rs
Formiranje Regionalnog biroa ove značajne međunarodne organizacije, koja okuplja 196 država članica, dalo bi značajan doprinos jačanju kvaliteta i intenziviranju regionalne saradnje kroz razmenu informacija, ali i promovisanje globalnog odgovora na regionalne bezbednosne pretnje, navodi MUP.
Takođe, njegovo uspostavljanje bi doprinelo većoj vidljivosti i zastupljenosti regiona u Generalnom sekretarijatu Interpola.
Iz MUP-a podsećaju da je Srbija jedan od osnivača Interpola i navode da se pouzdanost srpske policije u Interpolu visoko ceni, a da je Nacionalni centralni biro Interpola Beograd po ostvarenim rezultatima među prvih deset u svetu.
 
Nadležnost Regionalnog biroa Interpola u Beogradu, koji bi bio sedmi u svetu, obuhvatala bi države jugoistočne Evrope i on bi, pored sedišta ove međunarodne policijske organizacije u Lionu, bio jedini na evropskom kontinentu.
  • Hoće

    06.04.2024 13:31
    Se oni
    Baviti Oskarom, Edom i sličnima, kumovima, kumićima...
    Ne poznajem materiju, ko će se baviti Zagorkom?
  • zztop

    05.04.2024 19:37
    I treba osnovati regionalni biro interpola , odavno je ovde regionalni centar kriminala pa nek se bave jedni drugima ...
  • ha ha

    05.04.2024 17:25
    mi pa mi
    mi osnivaci mi posteni....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.