Francusko predsedništvo: Makron će razgovarati sa Vučićem u ponedeljak u Jelisejskoj palati

Predsednik Francuske Emanuel Makron primiće u ponedeljak uveče u Jelisejskoj palati kolegu iz Srbije Aleksandra Vučića i razgovarati o evropskoj integraciji Srbije i odnosima između Beograda i Kosova.
To je saopštilo francusko predsedništvo.
 
Predsednik Srbije očekuje se u predsedničkoj palati oko 20 sati, gde će biti zajednička izjava za novinare, a potom večera dvojice šefova država.
Makron će "ponovo potvrditi tom prilikom svoju privrženost i punu podršku evropskoj integraciji Srbije" i to da "normalizacija odnosa sa Kosovom čini integralni deo procesa pristupanja" EU, piše u najavi.
 
Agencija Frans pres podseća na to da je Kosovo proglasilo nezavisnost koju nisu priznali ni Srbija ni njeni saveznici Rusija i Kina. Takođe, ukazuje na to da iako je Kosovo većinski nastanjeno Albancima u severnim opštinama blizu srpske granice žive većinski Srbi.
Kako piše Frans pres, odnosi su se dodatno nategli od zabrane srpske valute dinara na Kosovu početkom godine.
 
"Dvojica predsednika će takođe razgovarati o jačanju bilateralne saradnje u oblastima odbrane, energije, inovacije i veštačke inteligencije", saopštila je Jelisejska palata.
 
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je juče da će sa francuskim predsednikom Emanulom Makronom imati važne razgovore 8. aprila u Parizu. On je rekao da će to biti "strateški razgovor sa Makronom i jedan od najvažnijih do sada", kao i da je sa njim do sada imao 19 razgovora.
  • Gordana

    11.04.2024 08:39
    Poverenje
    Davno je lađa Francuska potonula
  • Agamemnon

    07.04.2024 08:59
    Predsednik
    Se bori i znamo da će se izboriti i pobediti !
  • Fića

    07.04.2024 08:20
    Znači...!
    Znači - stižu Nova Naređenja i "preporuke" ...?!
    Narode, spremimo se na sledeće sate i sate monologa i prenemaganja na tvima sa "anacionalnih frekvenCija"...?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija