Škola i vršnjačko nasilje: Roditelji kažu da je dečak pretučen a razredni mu zadao da piše sastav

Još jedan slučaj vršnjačkog nasilja dogodio se ovog puta u Velikoj Plani.
Škola i vršnjačko nasilje: Roditelji kažu da je dečak pretučen a razredni mu zadao da piše sastav
Foto: Pixabay (ilustracija)
Roditelji pretučenog učenika šestog razreda Osnovne škole "Nadežda Petrović" smatraju da je uprava škole napad pokušala da prikrije.
 
Dodatno su ogorčeni zbog načina na koji je razredni starešina postupio nakon incidenta.
Da joj je sin pretučen u školskom toaletu posle drugog časa Ivana Mijović saznala je slučajno. Kako je rekla za nova.rs, tog dana je vodila mlađe dete kod lekara i, kada je videla koliko je sati, odlučila da sačeka i njega.
 
Kada je videla da ga nema, ušla je u dvorište i učenici su joj rekli šta se desilo.
Kako je ispričala majka, najpre je krenula čarka među decom, kada je njen sin opsovao školskog druga, tačnije opsovao mu je oca, koji je preminuo.
 
Kasnije ga je taj dečak napao u školskom toaletu, oborio ga na pod, šutirao i gušio. 
 
Majka kaže da niko iz škole nije našao za shodno da pozove nju, kao ni policiju ili hitnu pomoć.
 
"Nisam očekivala povrede, jer mi tako nije predočeno. Kada je dete počelo da se žali na glavobolju, na bolove u vilici, kad je počelo da povraća po dnevnoj sobi, ja sam ga odvela hitno kod lekara", priča Ivana Mijović za N1.
 
Dečaku su konstatovane lakše povrede i blaži potres mozga sa kojim je sedeo satima do kraja smene, jer, kaže majka, razredni nije dozvolio da pozove roditelje i ode kući. Umesto toga, dobio je zadatak da napiše sastav na temu "Kako bih se osećao kada bih izgubio oca?".
 
"On je plačući samo uspeo da napiše ‘Osećao bih se loše'", kaže Nenad Mijović, otac pretučenog dečaka.
 
Na pitanje da li je pričala sa razrednim, Ivana Mijović kaže da jeste.
 
"Kada sam ga srela na hodniku, on je rekao samo: 'Moj propust', a direktorka se okrenula prema njemu i rekla mu: 'Vaš propust'", navodi ona.
  • Milutinac

    08.04.2024 08:39
    Bože mili gde ja živim. Ne zna se ko je gori. Da li ovi u školi ili ovi što komentarišu. Kad će taj leteći TAXI da mi skrati muke i da odem u neku normalnu državu?
  • Nena

    08.04.2024 07:53
    Greska razrednog
    Iz gore navedenog se vidi da je povredjeni decak jako uvredio decaka koji je upotrebio fizicku silu. Takodje se iz recenuce : da je placuci napisao: osecao bi se lose, ukazuje da je decak shvatio svoju gresku. E tu treba da se pokaze inteligencija razrednog, porazgovarati sa obojicom, suociti kroz razgovor greske, i psovaca i tabadzije, i pozvati roditelje, tj. Majku i poslati, pretuceno dete kod lekara. Po meni najveca greska razrednog, sedi 1 veliko ko skola
  • jole

    08.04.2024 07:45
    Sramota
    Takvo divno vaspitano dete

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija