Šapić objasnio zašto hoće da iseli Tita: Pod njim počelo ubrzano odvajanje Kosova od Srbije

Predsednik Privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da je ubrzano odvajanje KiM od Srbije počelo dolaskom komunista na vlast 1945. godine.
Šapić objasnio zašto hoće da iseli Tita: Pod njim počelo ubrzano odvajanje Kosova od Srbije
Foto: FoNet (Ana Paunković)
Kako je Šapić rekao, zato, između ostalog, želi da raskrsti sa simbolima komunizma i Josipom Brozom Titom. 
 
"Pre toga, Kosovo i Metohija postoji samo kao oblast, već 1963. Kosovo postaje autonomna pokrajina kojoj je već pripojeno 15 novih opština oduzetih od Stare Srbije i povećava se teritorija Kosova i Metohije za duplo, sa 5.100 kvadratnih kilometara, na više od 10.000", naveo je Šapić u objavi na Instagramu.
Dodao je da zatim 1969. Kosovo postaje socijalistička autonomna pokrajina, da bi vrhunac bio Ustav iz 1974. godine, kada Kosovo dobija sve karakteristike tadašnjih republika, današnjih država.
 
"A sve vreme se sistemski i intenzivno radi na raseljavanju srpskog stanovništva sa teritorije Kosova i Metohije, kako bi odnos u broju rastao u korist Šiptara i Albanaca", rekao je Šapić gostujući na televiziji Pink.
Navodi i to da bi, da (nekadašnji predsednik Srbije i SR Jugoslavije) Slobodan Milošević 1991. godine nije ukinuo te komunističke granice, danas bilo potpuno legitimno da one budu državne granice.
 
"Takođe, da se Tito nije posvađao sa Staljinom 1948. godine, a Enver Hodža ostao veran Staljinu, pa je prekinuo pregovore, Albanija bi postala deo SFRJ i dobila Kosovo i Metohiju, jer su se o tome dogovarali. Imali bi Kosovo koje je sastavni deo Albanije i danas ne bi uopšte bila tema da li se mi borimo da ga sačuvamo. I onda me pitaju: 'Zašto hoćeš da raskrstiš za simbolima komunizma i Josipom Brozom'. Pa, između ostalog i zato", naveo je Šapić.
  • Mbm

    15.04.2024 04:50
    Jadni propali vaterpolista
    Šapicu, ukloni se jer su te uklonili i iseli sebe. Jsd od čoveka komr smeta mrtav Broz i grob, a koji nr brine ni o jednom gradjaninu Beograda, vec samo o sebi i novcu koji smatra da se zaradjuje jeftinim pamfletima ispred mikrofona i snimatelja. Vrlo ruzno, bezobzirno, bahato, nestrucno ponašanje i nerad za koji prima platu . Zato ga Beogradjani nece i zato jr odbačen.
  • Vesna

    10.04.2024 16:29
    Sedi, jedan!
    Neznanje ovog Šapića nije samo tragikomično, već i veoma štetno. Bez odobrenja naroda rešio je da ruši simbole antifašizma, socijalizma, slobodarske istorije. Katastrofa.
  • Le Kler

    10.04.2024 12:36
    Ta idi begaj..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.