Šabić: Mediji koji krše zakon su najveći korisnici novca iz budžeta

Advokat i član Saveta za štampu Rodoljub Šabić izjavio je da su mediji koji najčešće krše zakon, po ozbiljnim istraživanjima medijske sfere, upravo najveći korisnici budžetskih sredstava.
Šabić: Mediji koji krše zakon su najveći korisnici novca iz budžeta
Foto: 021.rs
Gostujući na TV Insajder, ocenio je da su, kada je reč o medijskoj sceni, praktično srušeni i obrisani svi standardi, kako oni utvrđeni u državnim zakonima, tako i oni upisani u novinarske kodekse i pravila.
 
Šabić je istakao da Srbija više ne funkcioniše kao pravna, već kao partijska država, da su, manje više, sve institucije pretvorene u fasadne, ne ostvaruju svoju glavnu ulogu i ne obezbeđuju primenu standarda i zakona, da su praktično transmisija političke volje ili samovolje i da u takvom kontekstu, nema rešenja.
"Da se zakoni primenjuju, da su ovi koje imamo dosledno primenjivani i da su kažnjeni ljudi koji su kaznu zaslužili, mi ne bismo bili u ovoj situaciji", naglasio je on.
Govoreći o curenju informacija, istakao je da se nekim medijima ili novinarina pružaju informacije koje su inače nedostupne.
 
"Evidentno je da neki mediji, koji su miljenici vlasti, imaju pristup informacijama koje su, recimo, potpuno nedostupne većini medija koji pokušavaju da pišu objektivno. I što je najstrašnije, ne samo da oni mogu da raspolažu i da prenose informacije koje su i po logici stvari i po slovu zakona često takve da ne bi trebalo da budu objavljene, počevši od objavljivanja podataka o ličnosti, do nekih informacija čije će objavljivanje podrazumevati, recimo, ugrožavanje toka nekog postupka, već i kreiraju i plasiraju dezinformacije čime brutalno uzemiravaju javnost", rekao je Šabić.
 
Zaključio je da je vrhunac svega to što su upravo ti mediji koji nekažnjeno krše zakon, najveći korisnici budžetskih sredstava koje država odvaja, koje društvo odvaja, koje građani Srbije odvajaju u svrhu unepređenja kvalitetnog novinarstva.
  • Zare

    10.04.2024 09:10
    Umesto da budu kaznjeni promoteri teoreticara zavera, bolje receno manipulatori ripa Borojevica i dr. Nestorovica oni bivaju dodatno nagradjeni. Zar smo toliko glup narod kada sve to prolazi!?
  • xqt

    10.04.2024 07:39
    Tužno, ali istinito
    Mediji koji krše zakon su oni koji su pod vrdalaminom komandom. On ih podmazuje narodnim parama. Izuzetno napreDNO.
  • Liman

    10.04.2024 06:09
    Liman
    Pa sta! Narod to voli i debelo placa,da je obrnuto,odavno bi to zaustavio.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.