Šestorka falsifikovala dokumenta i tablice i za to uzimala do 1.600 evra

Uhapšeno je šest osoba koje se sumnjiče da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe pravile falsifikovana dokumenta.
Šestorka falsifikovala dokumenta i tablice i za to uzimala do 1.600 evra
Foto: 021.rs
Uhapšeni su S. B, I. B, A. F, V. Ž, V. P. i Z. M. zbog sumnje da su od aprila 2023. godine do danas izvršili krivična dela falsifikovanje isprave i udruživanje radi vršenja krivičnih dela, saopšteno je iz Javnog tužilaštva za organizovani kriminal.
Sumnja se da je ova organizovana kriminalna grupa izrađivala falsifikovana dokumenta, kao i inostrane saobraćajne tablice sa pratećom dokumentacijom (zeleni karton, saobraćajne dozvole, overene ugovore, ovlašćenja) zainteresovanim osobama za novčane iznose od 400 do 1.600 evra, u zavisnosti od kvaliteta izrade kao i da li se radi o pojedinačnom dokumentu ili tzv. kompletu (lična karta, pasoš, vozačka dozvola).
Izrađivane su isprave Hrvatske, Slovenije, Slovačke i Italije. 
 
U toku su pretresi na više lokacija. 
 
Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal nakon čega će biti saslušani.
  • Banderaš

    10.04.2024 14:58
    Smejurija
    Od 04.2023 !!?
    Već 20 godina se u beogradu mogu kupiti nemačke,holanske , švajcarske auto tablice za 200€ i saobraćajna dozvola za 100€,pa zeleni karton za 50€,očigledno da je to državni projekat i da se im ovi početnici smetali u poslu pa su zato pohapšeni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija