CESID sutra u Skupštini Srbije iznosi stavove o neophodnosti reformi izbornog sistema

Izvršni direktor Centra za slobodne izbore i demokratiju (CeSID) Bojan Klačar izjavio je da će njihovi predstavnici izneti stavove "o neophodnosti promena i reformi u izbornom sistemu Srbije".
CESID sutra u Skupštini Srbije iznosi stavove o neophodnosti reformi izbornog sistema
Foto: 021.rs
Klačar je rekao agenciji Beta da se radi o stavovima koje CESID zastupa još od 2007. godine.
 
Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić uputila je poziv svim poslaničkim grupama za novi sastanak u četvrtak o unapređenju izbornih uslova kao i organizacijama civilnog društva - CESID, CRTA, Transparentnost Srbija i međunarodni partneri Srbije.
"Stav CESID-a je da je razgovor o izbornim uslovima neophodan i da može biti dobar korak u pravcu građaenja poverenja između različitih aktera", rekao je Klačar, te dodao da će njihovi predstavnici otići na taj sastanak.
Kazao je da će se predstavanici CESID-a osvrnuti i na preložene mere od strane Vlade uz, kako je naveo, preporuke šta se može unaprediti.
 
"Nemamo informacije od strane ostalih ko će se pojaviti, a ko neće na sastanku", kazao je on.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija