FOTO Tri plišana majmuna ispred RTS i poziv na protest: "Rio Tinto, marš iz Srbije"

Direktor kampanja pokreta "Kreni-promeni" Savo Manojlović postavio je ispred zgrade Radio-televizije Srbije tri plišana majmuna, koji kako je naveo, simbolišu "Rio tinto RTS".
FOTO Tri plišana majmuna ispred RTS i poziv na protest: "Rio Tinto, marš iz Srbije"
Foto: FoNet (Marko Dragoslavić)
Nakon izvedenog performansa pozvao je na protest ispred zgrade RTS, koji će se održati u subotu, 13. aprila u 19 časova.
 
On je objasnio da "simboličnim performansom postavljaju pitanje da li je RTS servis građana ili Rio Tinta".
"Majmunčići su oni simbolični kojima su prekrivena usta, oči i uši i oni zapravo pokazuju da ništa ne vide, ne čuju i ne govore, iako se radi o temi koja je jako bitna", rekao je Manojlović.
 
 
Prema njegovim rečima, RTS vodi "brutalnu propagandu" sa 1.000 afirmativnih objava o iskopavanju litijuma i oko 800 o kompaniji Rio Tinto, za nešto više od mesec dana i tako krši Zakon o javnom informisanju.
 
Manojlović je naveo da će na najavljenom protestu biti prikazan spot za pesmu "Rio Tinto, marš iz Srbije". 
 
  • Nebitno

    12.04.2024 06:56
    RTS radi za Vučića i o čemu će drugom no o onom što gospodinu odgovara.Toliko o slobodi medija,slobodnoj volji i misli.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.