Vulin: Ne znamo gde se nalazi Zvicer, imao je lažne pasoše više zemalja u regionu

Nekadašnji direktor Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Aleksandar Vulin izjavio je da srpske službe bezbednosti ne znaju gde se nalazi jedan od vođa "kavačkog" kriminalnog klana Radoje Zvicer.
Vulin: Ne znamo gde se nalazi Zvicer, imao je lažne pasoše više zemalja u regionu
Foto: 021.rs
Dodaje da je on imao lažne pasoše više balkanskih zemalja.
 
"Imamo ideje, ali ne znamo gde se nalazi. Činjenica da Zvicer nije uhapšen, a mi smo izdali sve poternice i dokazali sva dela, ne govori o tome da ga mi nismo našli - on je bio u Crnoj Gori kada smo hapsili (Veljka) Belivuka i (Marka) Miljkovića, već govori o službama koje su ga spasile, odvele na sigurno zato što im treba za nešto", naveo je Vulin za televiziju Pink.
Kazao je da su srpske službe pratile Zvicera u "nekim drugim zemljama" u kojima je, kako tvrdi, imao "obezbeđenje i državnu zaštitu".
 
Podsetio je na to da je Zvicer imao više pasoša zemalja u regionu, među kojima je bio i originalni srpski, koji mu je, pod lažnim imenom, izdala jedna policijska uprava.
"Zvicer je imao bosanski pasoš, srpski, slovenački. Ko zna koje je još pasoše imao. Mi smo u to vreme procesuirali izvesne policajce jedne Policijske uprave u Vojvodini koji su mimo zakona i pod drugim imenom (Zviceru) izdali originalni pasoš", rekao je Vulin.
 
Komentarišući prepisku vođa "kavačkog" klana na "Skaj" telefonima, u kojoj Zvicer navodi da "samo oni mogu da 'obale' (predsednika Srbije Aleksandra) Vučića", Vulin je naveo da ta opasnost nije prošla i da državni organi moraju da vode računa o tome.
 
Radojke Zvicer, jedan od vođa "kavačkog" kriminalnog klana je u bekstvu već nekoliko godina. 
  • Toma

    13.04.2024 11:18
    Не зна се где су Звицер и твоја тетка, али ваљда се зна где си ти.
  • Nikola

    12.04.2024 15:55
    *
    Jel ti to prenela tetka iz Kanade?
  • Nimbus

    12.04.2024 14:33
    "govori o službama koje su ga spasile, odvele na sigurno zato što im treba za nešto"
    Da ga nisu odveli Djilas i Solak?
    Znao sam!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija