Šta sve uključuje finansijska podrška za obolele od retkih bolesti i njihove porodice?

Obolelima od retkih bolesti i njihovim porodicama je od januara dostupna finansijska podrška.
Šta sve uključuje finansijska podrška za obolele od retkih bolesti i njihove porodice?
Foto: 021.rs
Podrška uključuje jednokratne pomoć u iznosu od 25.000 dinara, vaučeri za lekove i medicinska sredstva od 35.000 dinara i vaučeri za rehabilitaciju od 50.000 dinara, saopštilo je danas  Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju.
U saopštenju se navodi da na ovaj način oboleli i njihove porodice mogu da dobiju najmanje 110.000 dinara.
 
"Ovakav vid podrške obolelima od retkih bolesti i njihovim porodicama omogućena je od kraja januara, kada je počela isplata jednokratne finansijske pomoći i dodela vaučera", istakli su u saopštenju.
Dodali su da je država svesna značaja podrške koju pruža obolelima od retkih bolesti i njihovim porodicama i da će i dalje nastaviti da radi na jačanju te pomoći, kako bi oboleli i porodice imali još kvalitetnije uslove za život.
 
"Upravo to je i osnovni cilj Grupe za podršku porodicama sa decom koja su obolela od retkih bolesti i ostalima koji su oboleli od retkih bolesti, koja je nedavno formirana u okviru Ministartva za brigu o porodici i demografiju", navedeno je u u saopštenju.
  • Radojka

    13.04.2024 14:44
    Amerika
    Amerika ti je za tebe izabrana zemlja. Najbolje da takvi tamo potraze zivot jer tamo svakog momenta 20.000.000 dece nema zdravstvenu knjizicu. Onkoloski pacijenti koji su na minimalnom osiguranju nemaju pravo na hemoterapiju i zracenje zato sto je njihovo izdvajanje premalo za to lečenje. Banje su za njih turisticka destinacija i drzava ne plaća rehabilitaciju tj.i ona zavisi od para. Znaci sve po principu KOLIKO PARA ,TOLIKO MUZIKE. A kod nas treba videti kiko para mesecno na obracunskoj listi izdvajate za zdravstvo...pa sad vidite...Al sjsjno je i ovoliko posle svih gradjanskih rativa,hiperinflacije, NATO bombardovanja,pljaćkaške privatizacije...pa,eto...
  • Споменка

    13.04.2024 13:52
    Баш се држава претргла али да не уведу категорије исплате остали би само на минималцу и прилазу за инвалиде а не признају инвалидност за многе болести због под А и под Б

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija