Dačić: Sijarto kaže da će Mađarska glasati protiv prijema Kosova u Savet Evrope

Ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je telefonom sa svojim mađarskim kolegom Peterom Sijartom i o tome izvestio javnost na svom Instagram nalogu.

Naveo je da mu je Sijarto rekao da će Mađarska glasati protiv prijema Kosova u Savet Evrope (SE) i protiv rezolucije o Srebrenici u UN.

"Imajući u vidu aktuelnu situaciju u regionu, svom kolegi sam poručio da se Srbija kontinuirano zalaže za deeskalaciju, očuvanje mira i stabilnosti u regionu, kao i za poštovanje ranije postignutih dogovora", napisao je Dačić.

"Ministar Sijarto mi je ponovio da je Mađarska zainteresovana za uspeh dijaloga Beograda i Prištine, ali da stalna namera Kosova da se pridruži međunarodnim organizacijama ne pomaže ovom procesu i potvrdio da će Mađarska glasati protiv u Komitetu ministara Saveta Evrope u vezi sa članstvom Kosova i da neće podržati rezoluciju o Srebrenici u UN, kao i nijedan predlog koji bi doveo do dalje eskalacije tenzija u regionu", naveo je Dačić.
 
  • Nemanja

    14.04.2024 13:31
    @Грађанин Србије

    A šta su bile hulje koje su podržavale Miloševića? Nikad ne zaboraviti talog koji podržava zlikovce pa se nakon njihovog pada nekažnjeno izvuče.
  • Pera

    14.04.2024 11:56
    Mađarska to je u Evropi kao kad psi laju a karavana prolazi.. Njih niko ne uzima za ozbiljno.
  • Грађанин Србије

    14.04.2024 06:51
    Одговор
    Стварност је далеко сложенија од оне слике коју су, на жалост, многим нашим грађанина, неки моћни светски креатори свести, успешно инсталирали у главе.
    Можда је Дачић симбол неке не баш успешне политике али веома је далеко од тога да је Милошевић био , тек тако, "креатор зла" посебно не једини... Шта су били остали његови политички савременици и актери тих догађаја? Цвећке? Неће бити да је тако. Не бива.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.