Vučić: Srbija ni kriva ni dužna pritisnuta, potrebno ulagati i preko mere u zaštitu suvereniteta

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je zbog "geopolitičkog vrtloga" u svetu potrebno ulagati "i preko mere" u zaštitu suvereniteta Srbije.
Vučić: Srbija ni kriva ni dužna pritisnuta, potrebno ulagati i preko mere u zaštitu suvereniteta
Foto: FoNet (Aleksandar Barda)
Vučić je na svečanosti povodom Dana odreda Vojne policije specijalne namene "Kobre" u kasarni "Vasa Čarapić", rekao da je Srbija danas "pritisnuta snažnije nego ikad", kako je rekao, od onih koji bi da komadaju njenu teritoriju do onih koji bi krivicu za sopstvene greške prebace na Srbiju i tako se pred nekim drugim opravdaju. 
 
"Danas nije lako biti pripadnik Vojske Srbije. Naša zemlja je usred geopolitičkog vrtloga ni kriva ni dužna pritisnuta snažnije nego ikada. Zato je potrebno da i preko mere ulažemo u zaštitu našeg suvereniteta jer samo tako možemo odvratiti one koji žele uništenje Srbije", rekao je Vučić. 
Povodom najava podnošenja rezolucije o genocidu u Srebrenici pred Generalnom skupštinom UN, Vučić je rekao da će se Srbija "suprotstaviti najmoćnijima na svetu" jer, kako je rekao, obraz nema cenu. 
 
"Nećemo im dati da srpski narod okarakterišu kao najgori na svetu, praveći se pri tome kao nam u stvari žele dobro i kako čeznu da se pridružimo modernom svetu. Mi ćemo, kao političari, dati sve od sebe i kao mala zemlja suprostavićemo se najmoćnijima na svetu jer Srbija nije na prodaju", kazao je predsednik Srbije. 
Vučić je pripadnicima odreda Vojne policije specijalne namene "Kobre" dodelio vojnu zastavu.
 
"Vi ste ovu zastavu zaslužili profesionalnošću, disciplinom, marljivošću ali pre svega ljubavlju prema otadžbini. Ova zastava ne sme nikad da padne u ruke neprijatelju kao ni pedalj naše zemlje. Najbolji garant da se to neće dogoditi je vaša kao i druge jedinice VS", rekao je Vučić. 
 
Najavio je da će pripadnici tog odreda uskoro dobiti novi smešataj kao i da će plate vojnika "biti samo veće". 
 
Pored Vučića, svečanosti su prisustvovali i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović, ministri odbrane i unutrašnjih poslova, Miloš Vučević i Bratislav Gašić, ministar finansija Siniša Mali i drugi.
  • Darkoni

    15.04.2024 09:46
    Srbija nije pritisnuta. Pritisnut si ti. Pokrao si izbore, pokrao si EU fondove.Za nova finansijska sredstva od EU za razvoj zapadnog Balkana od 6 milijardi eura moraš da uvedeš sankcije Rusiji,uskladiš spoljnu politiku sa politiokom EU. Genocid u Srebrenici ćeš prihvatiti kao i nezavisnost Kosova.Moraš isporučiti teroriste iz Banjske.Od agresije Rusije na Ukrajinu nema više sedenja na dve stolice. Moraš odabrati stranu. Sa jedne strane EU, sa druge strane izolacija, siromaštvo, obustavljanje fondova,bankrot,sankcije.
  • Kasno je

    14.04.2024 18:43
    sada čini mi se
    Mnogo ste vremena proćerdali, važno je da ti izlaziš i iz frižidera
    Imaš luster
  • Tinkerbell

    14.04.2024 15:28
    Srbija nema suverenitet od 2008.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija