Ministarstvo: Ministru Milićeviću nije bilo dozvoljeno da poseti Jasenovac

Ministru bez portfelja u Vladi Srbije Đorđu Milićeviću danas je zabranjeno da položi cveće i zapali sveću na spomenik žrtvama ustaškog logora Jasenovac, saopšteno je iz minstrovog kabineta.
Ministarstvo: Ministru Milićeviću nije bilo dozvoljeno da poseti Jasenovac
Foto: 021.rs (arhiva)
Kako je navedeno, ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa s dijasporom, boravio je u radnoj poseti Srbima u okolini Novske, na njihov poziv.
Dodaje se da se, nakon završenih sastanaka sa predstavnicima Srba iz lokalnog kulturno-umetničkog društva i seoskih mesnih zajednica, ministar sa saradnicima uputio ka spomen parku u Jasenovcu, kako bi odao poštu Srbima ubijenim u zloglasnom logoru NDH. 
"Međutim, na samom ulazu u spomen kompleks kombi u kom se nalazio ministar zaustavili su hrvatski policajci koji su ministrovo vozilo okružili sa tri svoja automobila", stoji u saopštenju.
  • B

    15.04.2024 00:18
    V
    Kad god nesto ,,neka afera gore u vrhu,,Odma u dogovoru sa Hrvatima prave priču oko Jasenovca ili slicno..Da se raja zanima, dok ono glavno prođe..Isti im je gazda isti potezi sve vec uhodano.
  • Kneza Miloša bb

    14.04.2024 22:21
    Koji je tačan sled događaja - ne znam.
    Ali ako me sećanje ne vara, kada ozbiljan visokorangirani zvaničnik ozbiljne države ide službeno u drugu državu, nema prostora za rizične improvizacije. Ako je poseta Jasenovcu bila najavljena i deo zvaničnog protokola - to je jedna priča. Ako nije, to je sasvim druga priča, naginje i ka neodgovornom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija