Mali: Imao sam sastanak sa najvećom francuskom kompanijom koja se bavi letećim taksijem

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je imao video poziv sa najvećom francuskom kompanijom koja se bavi letećim taksijima.
Kako je rekao Mali, pozvao ih je da dođu u Beograd kako bi za "Ekspo 2027" Srbija predstavila i tu novu tehnologiju.
 
Govoreći na televiziji Pink o poseti Francuskoj, Mali je rekao da je vođen razgovor sa više od 20 kompanija, da francuske kompanije zapošljavaju 11.000 ljudi u Srbiji i da je plan da ih bude još više.
"Razgovarali smo sa EDF-om, to je njihova elektroprivreda, jedna od najvećih u svetu, prošle godine imali su 140 milijardi evra dobiti, hoćemo da dođu u Srbiju i da radimo na razvijanju zelene energije", rekao je Mali.
 
Odbacio je navode opozicije da je u Francuskoj bilo reči o odlaganju nuklearnog otpada i rekao da o tome nije bilo razgovora, kao ni o prodaji EPS-a ili vodovoda.
Pohvalio je najavu dolaska robne marke Luj Viton.
 
"Šta je loše da dođe Luj Viton? Tako su nam se podsmevali, meni, Aleksandru Vučiću i Milošu Vučeviću kad smo bili u restoranu Džejmija Olivera, mi hoćemo da nam dođu novi brendovi, da zaposlimo ljude", rekao je Mali.
 
Ministar je izrazio očekivanje da će francuski predsednik Emanuel Makron Srbiju posetiti već u junu.
  • Prešo

    15.04.2024 14:21
    Leteci
    Da li će biti leteći autobus.
    Pitam za druga.
  • Ана

    15.04.2024 13:09
    Mali
    Ne pričaj i ne radi nebuloze.Narodu treba hleba a ne izmišljotino ,kao što je taj taksi.Mislite malo na narod,.A ne samo na sebe i svoje bogaćenje.Do sada ste sasvim dovoljno uzeli.
  • Kakva Francuska ?

    15.04.2024 12:05
    Francuska će da glasa u UN da su Srbi genocidni i glasaće za prijem Kosova u SE , kakvo je ovo i dalje petljanje sa tim neprijateljima Srbije ? Oterajmo ove SNS izdajnike i bacače naših para na Beogradskim i Novosadskim izborima !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.