Srbija će uputiti protest Hrvatskoj jer Milićeviću nije dozvoljeno da poseti Jasenovac

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić nazvao je "sramnim i skandaloznim potezom" hrvatskih vlasti zabranu ministru Đorđu Milićeviću da položi cveće i pokloni se žrtvama logora Jasenovac.
Ministru u Vladi Srbije zaduženom za dijasporu Đorđu Milićeviću juče je zabranjeno da položi cveće i zapali sveću na spomenik žrtvama ustaškog logora Jasenovac, saopšteno je ranije iz Milićevićevog kabineta.
"Sraman je i skandalozan potez hrvatskih vlasti, koje su zabranile ministru Đorđu Milićeviću da položi cveće i pokloni se žrtvama ustaškog koncentracionog logora Jasenovac. To je njihov odnos prema genocidu nad srpskim narodom u Jasenovcu i celoj fašističkoj NDH", naveo je Dačić u pisanoj izjavi.
On je najavio da će Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uputiti "najoštriji protest Hrvatskoj zbog ovog sramnog događaja, svesni da to neće uticati na politiku Hrvatske, jer ovo nije incident, ovo je zvanična politika Hrvatske, politika negiranja zločina i genocida nad srpskim narodom". 
  • 9

    15.04.2024 12:50
    Bio u Jasenovcu
    Prošle nedelje. Sa NS tablama i porodicom. Niko me ništa pitao nije niti me mrko pogledao. Međutim ove što su "ministri" koječega i pokatkad se uz sveću , sa izjavama 100 za jednog vozikaju po susednim državama i raspiruju vekovni san , bolje da ostanu u kolima i nastave da snevaju posle dobre papice i kapljice dok ih šoferiste ne vrate domu svom.
  • Gacic Serafin

    15.04.2024 12:10
    Orao pao
    Sta je pozadina i istina ovog slucaja nikada necete saznati od Dacica,Vucica ili Vulina ali zamislite situaciju da se dozvoli kosovskom ministru da poseti poligon specjalne policije u Batajnici koji nema apsolutno nikakvo obelezje,stavise sad je asfaltirano groblje sa najmanje 744 leseva sa Kosova premestenih sa Kosova u Slobino doba zla..jer vam izgleda realno da Dacic da pristanak..??
  • Trt

    15.04.2024 09:31
    Hvala hrvatskim vlastima što su sprečile da nas u Jasenovcu predstavlja još jedan od ovih mutnih kupaca diploma.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.