Brnabić: Beogradski izbori sigurno 2. juna, za ostale lokalne samouprave može da se pregovara

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjvavila je danas da će beogradski izbori sigurno biti održani 2. juna, dok o datumu izbora za ostale lokalne samouprave i dalje može da se pregovara.
Brnabić je za TV Hepi kazala da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić zaista bio za to da svi izbori budu održani 2. juna, ali da za to ne postoji zakonska mogućnost, jer ne žele svi (gradonačelnici i predsednici opština) da podnesu ostavke.
 
Ona je kazala da sa opozicijom i dalje može da se razgovara o datumu izbora za ostale lokalne samouprave, sve dok ne dođe krajnji rok da se oni raspišu.
Dodala je da je Beograd već mesecima u nekom "privremenom bivstvovanju", što nije fer prema Beograđanima i čitavoj Srbiji.
 
Brnabić je kazala i da će danas odgovoriti na predloge opozicije oko izbornih uslova koji su joj predati u petak.
Govoreći o reakciji opozicije na prisustvo stranaca na kolegijumu Skupštine o primeni preporuka ODIHR-a, rekla je da je zapanjena što im je toliko smetalo njihovo prisustvo "s obzirom na to da svako malo trče u Brisel i Berlin".
 
Kako je navela, opoziciji jedino smeta "ta transparentnost", kao i da je u danu kada je bio održan sastanak deo opozicije bio u Berlinu da traži podršku predsednika Odbora nemačkog Bundestaga za spoljne poslove Mihaela Rota.
  • Kopcam se na ledjima

    15.04.2024 16:16
    Nepotrebno
    ZAMLACIVANJE da se smaramo pregovarima o tome kako da AV naredi likovima iz opstina koji "kao nece" da podnesu ostavke da bi se stvorili uslovi za odrzavanje svih lok.izbora 2. juna ? Ili o tzv. lex specialisu kojim bi se obezbedilo to isto ? A za to vreme SNS vodi kampanju, a opozicija se zamajava pregovorima.
  • Anita

    15.04.2024 12:37
    Ovi stvarno misle da smo svi kreteni.
  • Bice

    15.04.2024 12:33
    Svi
    U junu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija