Si Đinping 8. maja dolazi u Beograd

Predsednik Kine Si Đinping 8. maja dolazi u Beograd, objavio je Demostat, pozivajući se na izvore iz diplomatskih krugova.
Predsednik Kine će se tokom boravka u Srbiji sastati sa srpskim kolegom Aleksandrom Vučićem i ostalim državnim zvaničnicima, piše Demostat.
Vučić je u februaru, na svečanosti povodom obeležavanja lunarne Nove godine, rekao da je dobio potvrdu da će tokom 2024. godine kineski predsednik posetiti Beograd, ocenjujući da je Si iskreni prijatelj Srbije i jedan od najznačajnijih svetskih lidera.
Dvojica predsednika su se poslednji put sastala u oktobru prošle godine u Pekingu, tokom trećeg Foruma "Pojas i put".
 
Si je već bio u Srbiji u junu 2016. godine, što je bila prva poseta kineskog predsednika Beogradu posle 32 godine.
 
Inače, sredinom marta objavljeno je da će se Si u maju sastati sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom u Parizu, a ta poseta će se poklopiti sa obeležavanjem šezdesetogodišnjice odnosa dve zemlje. To će biti prva poseta predsednika Kine Evropi od početka pandemije korona virusa.
  • da ima sreće

    16.04.2024 13:54
    Ponudili bi i kinezima i rusima teritoriju za izgradnju vojnih baza i tako se posr.li u NATO za vjek i vjekove. Ništa im više ne bi značila ukrajina a konačno bi shvatili da smo mi evropa.
  • Voja

    16.04.2024 08:25
    Kinez
    Kinez je mazan i sada se jasnije vidi da je to sinhronizovana politika sa zapadom.Nije slučajno baš poseta Makronu koji je sponzor rezolucije.
  • Opažanje

    15.04.2024 21:47
    Kina BDP 35 trilion $, a Francuska BDP 3 trilion $.
    Kina će u UN da glasa protiv rezolucije o Srebremici, a Francuska će da glasa da su Srbi genocidan narod !
    Srbija treba da odabere stranu Kina, BRICS i šutne neptijatelje Francusku i EU od sebe.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.