Er Srbija od danas leti na liniji Beograd - Mostar

"Er Srbija" je saopštila da je danas uspostavila direktne letove između Beograda i Mostara, koji će biti tri puta nedeljno.
Er Srbija od danas leti na liniji Beograd - Mostar
Foto: 021.rs (arhiva)
Kako je precizirano, letovi, koji traju oko 50 minuta, biće ponedeljkom, petkom i nedeljom.
 
Karte koštaju od 56 evra po smeru, odnosno od 104 evra za povratno putovanje u ekonomskoj klasi.
Prvi avion kompanije "Er Srbija" danas je sleteo na mostarski aerodrom i tako su posle više od tri decenije uspostavljeni redovni letovi između dva grada. 
 
Tim letom je doputovala delegacija Srbije, koju je predvodio predsednik države Aleksandar Vučić.
Na mostarskom aerodromu Vučića i saradnike dočekala je predsedavajuća Saveta ministara BiH Borjana Krišto i predsednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Dragan Čović.
 
Vučić je prvim letom od Beograda u Mostar stigao na svečano otvaranje 25. Međunarodnog sajma privrede, koji će sutra svečano otvoriti premijer Hrvatske Andrej Plenković.
 
Vučić je izjavio da će uspostavljanje avio linije Beograd-Mostar doprineti povezivanju naroda, ali i poslovnih zajednica iz BiH i Srbije.
 
Borjana Krišto je izjavila da je s Vučićem pre tri meseca u Davosu razgovarala o tome kada bi zvanično mogla biti otvorena avionska linija Mostar-Beograd.
 
"Danas smo tu, sretni smo da svedočimo otvaranju ove linije. Ova vazdušna linija ima višestruki značaj za Mostar i BiH. Preko Beograda smo povezani sa više od 80 posto svetskih destinacija", kazala je Krišto.
 
Dodala je da je već prodato više od 2.000 karata za ovu avionsku liniju.
  • Koja

    16.04.2024 06:32
    @daca
    Probaj da budeš normalna ...
  • Milica

    15.04.2024 23:36
    Bravo sto puta bravo. Sve treba da se poveze a ne da putujemo 15 sati kojekakvim vozovima i busevima iz praistorije.
  • Boba NS

    15.04.2024 23:11
    BG-Luton-BG
    40 euro

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija