Brnabić odgovorila poslaničkim grupama: Jedan predlog je neprihvatljiv

Predsednica Skupština Srbije Ana Brnabić uputila je danas pismo svim poslaničkim grupama navodeći da prihvata sve njihove predloge osim jednog.
Brnabić odgovorila poslaničkim grupama: Jedan predlog je neprihvatljiv
Foto: 021.rs
Brnabić je navela da prihvata sve predloge osim onog koji se tiče odlaganja izbora u Beogradu i koji je, kako je navela, direktno suprotan Ustavu Srbije. 
 
Dodala je da ne može da se prihvati da se odlože izbori u Beogradu koji su zakazani u skladu sa zakonom za 2. jun, što znači da izbori u Beogradu ne mogu biti spojeni sa lokalnim izborima.
Ona je pozvala poslanike na novi razgovor u sredu, 17. aprila.
 
Navela je da će jedna od tema biti formiranje Komisije za praćenje implementacije preporuka ODIHR-a koju bi činili predstavnici stranaka i nevladinih organizacija Crta, Cesid i Transparentnost Srbija.
Zadatak radnog tela bio bi da izrade predloge zakona kojima se ispunjavaju preporuke ODIHR-a.
 
Predložila je i izmene zakona o prebivalištu i najavila nastavak konsultacija o tome.
 
Kada je reč o datumu ostalih izbora, Brnabić je navela da je spremna da razgovara o predlogu da se ostali lokalni izbori održe između 29. septembra i 13. oktobra, koji su iznele neke stranke.
  • Nikola

    16.04.2024 09:16
    Suprotno Ustavu Srbije je bilo i aktvno ucesce Predsednika Srbije
    na izborima ukorist SNS i njegovo ime na izbornim listama SNS. To Brnabic ne smatra da je krsenje Ustava? Na primer, Hrvatski Ustavni sud je zabranio da na listama bude Predsednik Hrvatske. U Srbiji moze sve samo ako je u korist SNS i SPS.
  • Pera Ždera

    16.04.2024 07:11
    Ona
    brani Ustav. Ovo je parodija na parodiju ili još bolje " nemoj me više braniti, molim te".
  • Nik

    15.04.2024 22:40
    Gospodjo, treba ponistiti i parlamentarne svakako, tako da se barem nemojte praviti pametni makar oko Beogradskih.
    Hvala.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija