Majka osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić iskoristila pravo da ne svedoči

U Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru danas je S. D, majka osumnjičenog za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, iskoristila svoje zakonsko pravo da ne svedoči u postupku protiv svog sina i supruga.
Majka osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić iskoristila pravo da ne svedoči
Foto: 021.rs
Advokat Nebojša Živanović, branilac njenog supruga R. D, izjavio je da je ona privilegovani svedok, s obzirom na to da su osumnjičeni njen sin i suprug, zbog čega je imala zakonsko pravo da ne svedoči u postupku.
 
Osumnjičeni za ubistvo devojčice, čije telo još nije pronađeno, D. D. i S. J, nalaze se u pritvoru, ali su uhapšeni i brat i otac D. D, zbog sumnje da su mu pomogli da premesti, odnosno sakrije telo devojčice.
Brat D. D. je umro pre nekoliko dana u policiji, od srčanog udara.
U Višem Javnom tužilaštvu u Zaječaru za Tanjug je rečeno da će osumnjičeni D. D. i S. J. biti upućeni na psihijatrijsko veštačenje čim se za to steknu uslovi, odnosno čim više ne bude neophodno njihovo prisustvo dokaznim radnjama koje se trenutno sprovode.
 
Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, a policija je nakon 10 dana potrage uhapsila S.J. i D. D. iz Bora, za koje se sumnja da su devojčicu udarili automobilom, a zatim njeno telo stavili u gepek kola i odneli na deponiju.
  • Radojka

    16.04.2024 10:07
    San
    Može li spavati posle ovoga?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.