Sutra nove konsultacije Brnabić i opozicije oko izbornih uslova: Pozvane sve poslaničke grupe

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić održaće u sredu, 17. aprila nove konsultacije o primeni preporuka ODIHR.
Sastanak će početi u 9 časova.
 
Na sastanak su pozvane sve poslaničke grupe u Narodnoj skupštini, predstavnici relevantnih organizacija civilnog društva i međunarodni partneri, navodi se u saopštenju kabineta predsednice skupštine.
Brnabić je u ponedeljak svim poslaničkim grupama odgovorila na njihove predloge. Ona je u odgovoru navela da prihvata sve predloge, osim onog koji se tiče odlaganja izbora u Beogradu i koji je, kako je navela, direktno suprotan Ustavu. 
 
Ona je istakla da ne može da se prihvati da se odlože izbori u Beogradu koji su zakazani u skladu sa zakonom za 2. jun, što znači da izbori u Beogradu ne mogu biti spojeni sa lokalnim izborima.
Brnabić je navela da želi iskreno da zahvali svim poslaničkim grupama, strankama koje u ovom trenutku nemaju oformljene poslaničke grupe, kao i organizacijama civilnog društva, a koje su joj u petak, 12. aprila dostavile svoje predloge o tome kako da na efikasan, transparentan i inkluzivan način nastavimo primenu svih preporuka Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR), kao i predloge za članove i način formiranja i rada Komisije za vršenje uvida, revizije i kontrole Jedinstvenog biračkog spiska (JBS).
  • GORDANA

    16.04.2024 12:57
    realno
    opozicija nije sposobna ni odbore pogradovima napraviti , a ne vlast da zadobije

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.