Svakom đaku u Beogradu po 20.000 dinara - umesto besplatnih udžbenika

Roditelji osnovca i srednjoškolca u Beogradu dobiće po detetu 20.000 dinara koje će moći da iskoriste za kupovinu udžbenika ili da na drugi način raspodele ta sredstva.
Svakom đaku u Beogradu po 20.000 dinara - umesto besplatnih udžbenika
Foto: 021.rs
To je danas izjavio predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić.
 
Šapić je rekao da se time pruža prilika roditeljima da sami odluče da li će kupiti nove knjige ili polovne, kao i da li će mlađe dete naslediti od starijeg udžbenike, a samim tim novac će moći da potroše na druge potrebe.
"Najjeftiniji komplet je oko 11.000 dinara, dok je najskuplji oko 16.000-17.000. Vidite jasnu razliku u odnosu pomoći koje dajemo i novca koji je potreban za udžbenike. Oni to mogu da raspodele i na drugi način, posebno zato što je mesec septembar težak za kućni budžet", rekao je Šapić.
Prijavljivanje počinje u ponedeljak, 22. aprila, a trajaće do kraja leta, pri čemu će procedura biti slična onoj koja je bila za pomoć države u doba epidemije korona virusa, rekao je Šapić.
 
Šapić je najavio i da će biti nastavljena praksa besplatnog ulaza na sve gradske bazene za sve stanovnike Beograda. Kao i prethodne godine, prijavljivanje će biti u opštinama, a vrednost besplatne kartice iznosi oko 39.000 dinara. 
  • Bojan

    22.04.2024 10:26
    Hm
    Zivim u malom mestu i predsednik opstine sve pare stavlja u svoj dzep. Za to mi nije kriv Sapic. Putevi nam losi, deca nemaju paketice, nikakve pogodnosti. Kanalitacija svako malo se izliva i odjednim udzbenici problem. Imamo nesposobne opstinske ljude!!!
  • Nikola

    21.04.2024 20:46
    Katastrofa
    Ja kao djak srednje škole u Pančevu nemam pravo na 20000
    Hmmmm suludo, a šta se desilo sa onim svi smo jednaki. Nemam reči napred predseniče aplauz
  • ognjen

    21.04.2024 17:07
    Alek Kavcic
    Najveca podrska fondaciji Alek Kavcic i besplatnim srpskim udzbenicima!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.