Četiri medalje za učenice iz Srbije na olimpijadi u Gruziji

Na 13. Evropskoj matematičkoj olimpijadi za devojke u Gruziji, četiri učenice koje su predstavljale Srbiju osvojile su po medalju, saopštilo je danas Društvo matematičara Srbije.
Četiri medalje za učenice iz Srbije na olimpijadi u Gruziji
Foto: Pixabay
U saopštenju piše da je Nina Šušić iz beogradske Osnovne škole "Vuk Karadžić" osvojila srebrnu, a Ana Ilić iz niške Gimnazije "Svetozar Marković",  bronzanu medalju.
 
Kako je navedeno, Neda Živanović iz niške Gimnazije "Svetozar Marković" i Anja Tešević iz beogradske Matematičke gimnazije osvojile su bronzane medalje.
Četvoročlana ekipa Srbije odabrana je na osnovu niza takmičenja u organizaciji Društva matematičara Srbije i Ministarstva prosvete.
Ekipu Srbije vodili su Miloš Stojaković sa Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu i Danica Zečević sa Matematičkog fakulteta u Beogradu.  
 
Na olimpijadi je učestvovalo 212 takmičarki iz 54 zemlje. 
  • Mama Jelena

    16.04.2024 23:13
    Bravo deco!
    Jako me obraduje kad u moru raznih političkih vesti pročitam nešto ovako lepo. Deco, čestitam vam i ponosna sam što imamo ovakve predstavnike među mladima!
  • Caca

    16.04.2024 19:26
    Bravo za devojke i njihove mentore!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.