Nakon novih zahteva "Srbija protiv nasilja": Danas nastavak pregovora Brnabić i opozicije

U Skupštini Srbije danas će biti nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima.
Nakon novih zahteva "Srbija protiv nasilja": Danas nastavak pregovora Brnabić i opozicije
Foto: FoNet
Koalicija "Srbija protiv nasilja" poslala je juče nove zahteve predsednici parlamenta Ani Brnabić.
 
Brnabić je na konferenciji za novinare rekla da su zahtevi koalicije "Srbija protiv nasilja" u suprotnosti sa ODIHR preporukama, a da je njihov raniji zahtev koji se tiče obustave izbornih radnji za beogradske izbore protivustavan.
Najavila je da će do kraja nedelje biti formirana Komisija za izmenu i dopunu zakona u skladu sa ODIHR preporukama, te da će se raditi i na formiranju Komisija za uvid i reviziju biračkog spiska.
 
Brnabić je na konferenciji za novinare upitala kako dalje nastaviti dijalog kad dobija po dva-tri različita zahteva tog dela opozicije nedeljno.
Koalicija "Srbija protiv nasilja" poslala je Brnabić zahtev da se dvotrećinskom većinom usvoji ustavni zakon o izmenama i dopunama Zakona za sprovođenje Ustava kako bi se svi lokalni izbori održali u istom danu 2024. godine.
 
Obavestili su je i da su se pre četiri dana, 12. aprila, zvanično obratili OEBS-u sa zahtevom da ta organizacija posreduje povodom, kako kažu, postizborne krize.
 
Ovo je četvrti put da se predstavnici vlasti i opozicije sastaju kako bi razgovarali o poboljšanju izbornih uslova.
 
Kopredsednik Zeleno-levog fronta Radomir Lazović rekao je juče da će opozicija imati jedinstven nastup na predstojećim izborima, iako postoje različita mišljenja u okviru same koalicije "Srbija protiv nasilja" oko bojkota.
 
Rekao je da nijedna odluka ne bi bila dobra i ima svoju dobru i lošu stranu. Napominje da bojkot nije cilj, već sredstvo koje ima svoju cenu, a da će koalicija "Srbija protiv nasilja" konačnu odluku doneti dogovorom.
  • Bbb

    17.04.2024 11:18
    123
    Samo ulica moze oterati ove lopove! Ali nema pravog vodje!
  • Opozicija

    17.04.2024 09:03
    Opozicija
    Dok je Marinike,Djilasa,Bore,Aleksica vladace Vucic dok je živ!
  • Милка паорка

    17.04.2024 08:31
    Ово му дође као Кисач и преговори са пољопривредницима ,ајмо људи да радимо просуће мо само млеко

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija