Vučević: Vlada u naredne dve nedelje, moj ekspoze spreman, ali su prioritet Kosovo i Srebrenica

Mandatar za sastav nove vlade Miloš Vučević izjavio je danas da će vlada biti formirana u naredne dve nedelje i da je završio sa pisanjem ekspozea.
On je gostujući na RTS kazao da će u vladi biti novih lica, ali da je trenutno prioritet odbrana interesa Srbije u Savetu Evrope i sprečavanje izglasavanja rezolucije o genocidu u Srebrenici.
 
"Promocija Kosova u SE i rezolucija o genocidu su važnije od kadrovske strukture vlade. Mi sad bijemo politički rat na dva fronta. Srbija nikome ne nanosi zlo i bol, poštujemo sve međunarodne standarde. Ono šta smo videli u Strazburu je licemerje", naveo je Vučević.
On je kazao da Srbija ima malo manevarskog prostora, ali da se neće predati.
 
"Nisu ispoštovani uslovi koje je SE postavio pred Kosovo. Zanemaruju teror nad narodom. Kosovo nije ispunilo standarde i principe Saveta Evrope. Mi moramo da verujemo u sebe i pripremimo argumente. Oni gaze osnovne moralne norme i pokušavaju da ponize jedan narod i državu", izjavio je Vučević.
Parlamentarna skupština Saveta Evrope (PSSE) podržala je sinoć prijem Kosova u članstvo SE i pozvala Komitet ministara da donese takvu odluku.
 
Nacrt Mišljenja o zahtevu Kosova za članstvo kojim se preporučuje prijem Kosova u Savet Evrope na sednici u Strazburu podržao je 131 poslanika, dok je 29 glasalo protiv.
  • Zika zivac

    17.04.2024 15:22
    Sta reci...
    a ne zaplakati nad ovom " istoriskom" besedom. Sad kad je sve gotovo ti pises expoze, ali sa koje funkcije??? I ko ce to da cita oni u evropi ili UN ili marsovci, jok negovi dilberi iz sns-a na svim TV-kanalima radio stanicama i preko drustvenih mreza. Predlog da se uvrsti u skolski program, kao nekad Marksizam, sada Sns-izam ajd uzdravlje.
  • KP-YU

    17.04.2024 14:46
    Разваљуј
    Ове изреке још нема : Ко силом влада силом и оде , сетих се ноћи када улети у градску кућу код Игора да се постави за градоначелника Новог Сада па мислим можда је тако и код Ане улетео да се постави за премијера пошто му ова није дала
  • Пиле Теле Шоп

    17.04.2024 14:36
    Сигурно га преписа од премијерке није плагијат али је плагијатор ,зар стварно мисли да грађани верују у способност оваквих ликова и њихових дела ,од адвоката ,посланика,градоначелника,министра одбране,подпредседника Србије,председника СНС да може бити премијер ,још да објави читанку за 1. разред основне и ето нам стручкања ни доктор наука му раван није

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija