Napušteni pas kod Niša ujeo devojčicu i dečaka u školskom dvorištu, napao i pedagoškinju

Dvoje dece je povređeno nakon što ih je ujeo napušteni pas u školskom dvorištu u Nišu.
Napušteni pas kod Niša ujeo devojčicu i dečaka u školskom dvorištu, napao i pedagoškinju
Foto: Pixabay
Učenik petog razreda Osnovne škole "Branko Radičević" u Gabrovcu kraj Niša zadobio je povredu prsta, a učenica trećeg razreda te škole povrede obe ruke, kada ih je danas u školskom dvorištu napao i ujeo napušteni pas rase "kane korso".
Direktorka te škole Glorija Radojčić navodi da je ekipa hitne pomoći zbirnula oba deteta.
 
"Dečaku su previli prst i on je sa hraniteljicom otišao do izabranog lekara, kako bi mu tamo ukoliko je potrebno dali tetanus, a devojčicu je Hitne pomoći prevezla do Dečije klinike Kliničkog centra u Nišu, na dodatne preglede i dijagnostiku", rekla je Radojčić.
Učenik je povređen, dodala je Radojčić za vreme malog odmora, a devojčica za vreme velikog odmora. Ona je dodala da je pas danas napao i pedagoškinju škole, ali da je nije povredio.
 
"Reč je o psu koga je vlasnik ostavio pre petnaestak dana u Gabrovcu. Agresivan je, napada i odrasle i decu. Mi smo za proteklih 15 dana više puta zvali Zoohigijenu komunalnog preduzeća 'Mediana' kako bi ga uhvatili. Probali su i danas da ga uhvate, ali ga nisu pronašli", rekla je Radojčić.
 
Prema njenim rečima, čim su radnici Zoo službe otišli iz Gabrovca, pas se ponovo pojavio.
 
"Preduzeli smo sve što je u našoj moći. Pozvali smo policiju, obavestili Školsku upravu. Školski tim za bezbednost je održao sastanak i napisao izveštaj o napadu na učenike", izjavila je Radojčić.
 
Ona je kazala da u neposrednoj blizini škole, u samom centru naselja, postoji više pasa lutalica i da se stalno pojavljuju novi napušteni psi.
  • NB

    18.04.2024 06:34
    -
    Situacija sa napustenim zivotinjama se resava sistemski. Od dobrih zakona, primenjivanja tih zakona, postovanja zakona. Registrovane odgajivacnice, obavezna sterilizacija, kaznjavanje nesavesnih vlasnika... a svi se odmah hvataju za oporezivanje. Kod nas mentalitet nije na tom nivou i ne vidim kraj tom monstruoznom odnosu prema zivotinjama zbog kojeg na kraju ispastaju ta neduzna bica a i ljudi.
  • Kobac

    17.04.2024 22:18
    U Hrvatskoj lepo Zakon
    donešen prošle godine ko otuđi psa od 1 do 2 godine zatvora uz doživotnu zabrana čuvanja pasa u svom stanu ili kući.

    Ako isto delo ponovi 10 godina zatvora.

    Jedni Hrvati dokle su stigli i šta su sve na vreme shvatili.

    Mi u Srbiji shvatamo samo kad je vreme za spavanje i kad treba da prošetamo na svežem vazduhu uveče.

    U Hrvatskoj od danas - ko napusti životinju, ide u zatvor

    Napuštanje kućnog ljubimca, domaće ili divlje životinje prijavljuje se policiji ili opštinskom državnom tužiocu. Kazna je do godinu dana zatvora, odnosno do dve ako je napuštanjem prouzrokovana smrt životinje ili je napušten veći broj životinja.

    Građani više neće morati da čekaju da više da li će veterinarska inspekcija reagovati na prijavu napuštanja, već onoga ko napusti životinju mogu odmah prijaviti policiji.

    AUTOR N1
    ŽIVOT
    02.04.2024.
    11:41

    https://www.021.rs/story/Zivot/Svet-zivotinja/371662/U-Hrvatskoj-od-danas-ko-napusti-zivotinju-ide-u-zatvor.html

  • td

    17.04.2024 22:14
    u danskoj ako se nadje oas bez cipa odmah se uspavljuje i tako onda nema ciji oas ko ga pustio itd

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija