Ekološki ustanak: Vučić pokušao da sakrije činjenicu kosovske državnosti

Potpisivanjem Ohridskog sporazuma 18. marta prošle godine, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je priznao da Кosovo ima sve prerogative državnosti.
To objašnjavaju time što jedan član tog sporazuma predviđa da se Srbija "neće protiviti članstvu Kosova ni u jednoj međunarodnoj organizaciji", saopštio je danas Ekološki ustanak.
U saopštenju se navodi da je "činjenicu priznanja" Vučić pokušao da prikrije od javnosti, formiranjem radne grupe za sprečavanje članstva Kosova u Savet Evrope koja je sačinjena od predstavnika Vlade i članova Narodne Skupštine.
"Prijem takozvane države Kosovo je samo posledica. Evropska unija, kao posrednik ovog sporazuma, insistira samo da obe zemlje moraju da sprovedu Sporazum 'bez daljeg odlaganja'. Pogubna politika Aleksandra Vučića, doživela je svoju kulminaciju. Prikrivanje činjenica, potpisanih sporazuma, preuzetih obaveza, o kojima građani Srbije, nisu obavešteni, još jednom je izašla na videlo", ističe se u saopštenju.
 
Ekološki ustanak navodi da je sada svima jasno da politika Srpske napredne stranke i Aleksandra Vučića "vodi ka konačnoj rasprodaji Srbije".
  • Aleksej

    18.04.2024 07:15
    Srpska Nepismena Stranka
    Ovo je valjda udarna vest cim su botovi krenuli da rade punom parom.
  • Potpisano ?

    17.04.2024 21:37
    Nisam čuo da je išta potpisano u Ohridu ? To znači da he u Ohridu bio predlog koji je odbijen. A ovi što pominju reč "sporazum" za Ohrid su izdajnici,
    Takođe EU posrednik više ne postoji posle objave Poglavlja 35 jer Srbija neće u EU i učlaniće se u BRIKS.
  • N n

    17.04.2024 20:59
    Mi
    Ajde gospodo bavimo se svako svojim poslom pustimo političare nek rade svoj posao a ovi iz opozicije pa oni su ti dosad pokazali sve najgore o Srbiji i srpskom narodu tako da svi vidimo da ih samo zanima Buzet i ovo sto moze da se proda vlas kao vlas postujem i sutra kad dodjem drugi isto Cu postovati tako da ovo sto se Desa va isto ce se dešavati i kad se promeni vlas i tad ce biti neka opozicija

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija