Policija demantuje da je pretučena inspektorka iz Novog Pazara, "ona čak i ne postoji"

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije (MUP) je večeras saopštilo da je vest portala "Sandžak Danas" pod naslovom "Teško pretučena inspektorka Amela Smajović dok je bila na zadataku" lažna.
Policija demantuje da je pretučena inspektorka iz Novog Pazara, "ona čak i ne postoji"
Foto: 021.rs
Dodaju da je to "još jedan primer obmanjivanja javnosti i grubog kršenja novinarske etike".
 
Iz MUP-a naglašavaju da Policijskoj upravi u Kraljevu nije prijavljen nijedan događaj u kojem je učestvovala osoba sa imenom Amela Smajović, navodno iz Novog Pazara, trenutno stacionirana u Kraljevu, i da u MUP-u ta osoba nije zaposlena, niti postoji osoba sa ovim imenom i prezimenom.
"Takođe, policijski službenici su proverom utvrdili da na Vojnomedicinskoj akademiji nije primljena pacijentkinja sa imenom Amela Smajović", istakli su u saopštenju iz MUP-a.
 
Naglasili su da osuđuju plasiranje netačnih i neproverenih informacija koje obmanjuju i uznemiravaju građane i javnost.
"Pozivamo medije da ne pristupaju olako objavljivanju, ali ni preuzimanju neproverenih informacija, a radi istinitog, pouzdanog i tačnog informisanja javnosti provere sve informacije u Odeljenju za medije i komunikacije MUP-a", zaključili su u saopštenju iz MUP-a.
 
Portal "Sandžak Danas" je večeras pod naslovom "Demantovanje vesti o navodnom napadu na inspektorku Amelu Smajović" da su "digitalni mediji prepuni vesti koje se brzo šire, ali jednako tako i mogu biti predmet pogrešne interpretacije ili dezinformacija" i da je primer "nedavna vest koja se pojavila na više sandžačkih portala uključujući i naš, a vijest su prvi napisali bosnjaci.net, o navodnom napadu na policajsku inspektorku Amelu Smajović iz Novog Pazara, trenutno stacioniranu u Kraljevu".
 
Po izvornom izveštaju, Amela Smajović, za koju se tvrdilo da je policijska inspektorka, navodno je bila žrtva fizičkog napada, "međutim, nakon detaljne provere sa izvorima unutar Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, otkriveno je da nema nikakvih dokaza koji bi podržali ovu priču".
 
Portal je objavio da su "izvori iz Policijske uprave Kraljevo i Policijske uprave Novi Pazar jednoglasno demantovali bilo kakvo saznanje o postojanju osobe pod imenom Amela Smajović u njihovim evidencijama, kao i o bilo kakvom incidentu koji bi uključivao navedenu osobu".
  • Ivan

    18.04.2024 06:26
    .
    Odeš do novinara, on kaže od koga je dobio vest, onda odeš do tog koji je preneo novinaru i lepo mesec dana zatvora, pa da vidiš kako će se smiriti.
  • Sale

    18.04.2024 01:14
    Krivicne prijave za sirenje laznih vesti

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija