Uhvaćen pas koji je izujedao učenike kod Niša

Radnici niške Zoo higijene JKP "Mediana" uspeli su da u toku prepodneva uhvate psa, koji je juče u dvorištu OŠ "Branko Radičević" ujeo devojčicu (10) i dečaka (12), učenike te škole.
Uhvaćen pas koji je izujedao učenike kod Niša
Foto: Pixabay (ilustracija)
Direktor JKP "Mediana" Ivan Mihajlović za agenciju Beta rekao je da je pas čipovan, ali da još nisu uspeli da mu očitaju čip jer je vrlo agresivan.
 
Pas za kog su u školi kazali da je rase "kane korso" juče je za vreme malog odmora ujeo dečaka za prst, a za vreme velikog odmora devojčicu za šaku.
Deca su nakon pregleda i previjanja povreda u Dečijoj hiruškoj klinici u Nišu otpuštena na kućno lečenje.
 
U školi su medijima kazali da se pas pre petnaestak dana pojavio u Gabrovcu i da je u nekoliko navrata napadao i decu i odrasle.
Advokat Stanimir Đurić rekao je za agenciju Beta da roditelji dece mogu da podnesu krivičnu prijavu protiv vlasnika psa Osnovnom javnom tužilaštvu.
 
Prema njegovim rečima, ukoliko su učenici zadobili lakše povrede roditelji mogu od tužilaštva da zatraže pokretanje krivičnog postupka za krivično delo izazivanje opšte opasnosti za šta je zaprećena kazna do tri godine zatvora, a u slučaju nanošenja teških telesnih povreda kazna je do pet godina zatvora.
  • Anjamen

    19.04.2024 08:42
    Kanen korso
    Jel se zna mozda da li su deca nesto radila tom psu, posto je ti zastitnicka rasa pogotovo zastitno nastrojena prema deci? Sa obzirom na vreme u kom zivimo pre bih rekao da su deca cackala mecku
  • Zebra

    18.04.2024 22:00
    Krivičnu protiv vlasnika treba da podnese škola, a roditelji protiv škole!!!
  • WQW

    18.04.2024 21:13
    Sad lepo identifikuje sve ove što bi ubili psa. Oni su potencijalni zlostavljači i trovači. Stanimo tom zlu na njihov džep a i u zatvor. Lako ih je pronaći sami se jave.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija