Stano: Formiranje ZSO je bitno, izostanak će izazvati posledice

Formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO) je od bitne važnosti i jedno od najhitnijih pitanja, a izostanak toga će izazvati posledice, izjavio je portparol Evropske komisije Peter Stano.
"EU i naši međunarodni partneri su bili veoma jasni u odnosu na kosovsku stranu da ona to mora sprovesti, jer će izostanak toga izazvati posledice", naglasio je Stano.
 
Dodao je da se obaveza sprovođenja odnosi i na Ohridski sporazum.
"Svi potpisani dokumenti i obaveze u Dijalogu Beograd-Priština, uz posredovanje EU, su na snazi i moraju biti sprovedeni, a to se odnosi i na Briselski i na Ohridski sporazum", stavio je do znanja portparol visokog predstavnika EU Žozepa Borela.
Stano je time odgovorio na pitanje novinara da li je posle 11 godina od potpisivanja Briselskog sporazuma i obaveze za vlasti u Prištini da formira ZSO za Evropsku uniju i dalje na snazi taj sporazum i šta će EU učiniti da privoli Prištinu da to učini.
 
Stano je dodao da su sprovođenje Briselskog sporazuma i formiranje ZSO, kao i Ohridskog sporazuma "vezani za napredak i Kosova i Srbije na putu ka članstvu u EU".
 
"Tako da ukoliko partneri ne ispune svoje obaveze iz sporazuma koje su utanačili, uslediće veoma ozbiljne posledice i jedini koji će za to platiti su ljudi za koje ti partneri tvrde da žele da ih zaštite, odnosno da delaju u njihovom interesu", zaključio je Stano.
  • Milan

    20.04.2024 07:31
    Nemojte ..
    Ovo je smejurija, nije vise ni deset godina proslo vec pitaj boga koliko. Ajte vi sa vasim kosovarima a mi cemo vec nekako, da nas ne lazete vise dosta je bilo.
  • Poglavlje 35

    20.04.2024 00:02
    vodi Srbiju u BRICS
    Ovome još nije jasno da je EU otpala zbog poglavlja 35. Srbija će sa pokrajinom Kosovo u BRICS i ODKB.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija