Vučić nakon sastanka sa O'Brajanom: Oko malo čega smo saglasni kada su u pitanju Kosovo i Srebrenica

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, nakon sastanka sa pomoćnikom sekretara Stejt departmenta Džejmsom O'Brajanom, da su oko malo čega bili saglasni kada su u pitanju Kosovo i Srebrenica.
"Saglasni smo u tome što je veoma važno da moraju biti očuvani mir i stabilnost, i sa srpske strane ja sam obećao da će se Srbija ponašati odgovorno, ozbiljno i rekao kakve sve laži dolaze od onih koji govore o nekakvoj invaziji, ratu, pošto nam ne pada na pamet da u takvim stvarima učestvujemo", rekao je Vučić novinarima u Predsedništvu nakon sastanka.
 
O svemu drugom, kako je naveo Vučić, imaju različite stavove kada je reč o Kosovu i Srebrenici.
On se zahvalio O'Brajanu što je rekao da je Zajednica srpskih opština (ZSO) "strahovito važna i snažna obaveza", koju Priština mora da ispuni.
"Ta obaveza je velika i snažna već 11 godina. Već 11 godina je mrtvo slovo na papiru i već više od 4.000 dana nas lažu svi zajedno. I Priština i Evropljani koji su potpisali to sa nama", kazao je Vučić.
 
Naveo je da prištinska strana nije uradila ništa iz Briselskog sporazuma, dok je Srbija uradila sve iz Briselskog, čak i određene stvari iz Ohridskog sporazuma.
 
"Njih ništa od svega toga nije interesovalo, nije obavezivalo, samo su nametali nove probleme srpskom stanovništvu - od ukidanja dinara, pa nas doveli u poziciju da mi predlažemo rešenje kako ćemo da isplaćujemo evre, pa ni to čak neće", rekao je predsednik Srbije.
  • zztop

    20.04.2024 17:41
    Pa šta su spopali AV , čovek nit luk jeo nit luk miriso , samo je kišobran i stativ nosio i u glini malo hrabrio svoje zemljake ...
  • Pera

    20.04.2024 15:12
    Mukica
    Oskare izdajniče, uskoro će ti i Hil okrenuti leđa! Šta ćeš onda kukavče...? Biće:"Dala baba dinar da uđe u kolo..." Ne bih ti u koži bio...
  • Poglavlje 35

    20.04.2024 14:35
    Pomenu li to ovaj izdajnik da je u Ohridu bio sporazum ? Oterajmo izdajnika Vučića koji se i dalje sastaje sa EU i sa Amerikancima posle objave Poglavlja 35 ! Posle poglavlja 35 sa EU nema više šta da se razgovara oni otpadaju, nego da se Srbija ogradi od njih i da zajedno sa pokrajinom Kosovo u paketu što pre uđe u BRIKS.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija