Beogradski odbor stranke "Zajedno" kolektivno istupio iz te partije

Beogradski odbor "Zajedno" doneo je odluku o kolektivnom istupanju iz stranke, zbog toga što stranačko rukovodstvo nije prihvatilo volju većine članova tog odbora da se učestvuje na izborima 2. juna.
Gradski odbor će odmah početi pripreme za izlazak na izbore u saradnji sa partnerima iz koalicije Srbija protiv nasilja koji su najavili izlazak na izbore, navodi se u saopštenju.
 
"U kontaktu smo sa strankama koje su najavile izlazak na izbore. U danima koji dolaze razgovaraćemo o svim aspektima borbe, čišćenju biračkog spiska, kontroli, kao i kandidatu koji može da se suprotstavi Vučiću i Šapiću u Beogradu. Verujem u pobedu, jer verujem u borbu. Promene kreću iz Beograda", rekao je posle sastanka predsednik Gradskog odbora Đorđe Miketić.
On je poželeo sreću u daljem političkom delovanju stranci Zajedno i naveo da bojkot i pasivizacija nisu rešenje.
 
Stranka Zajedno saopštila je ranije danas da je donela odluku o prestanku rada Inicijativnog odbora za Beograd i isključenju Miketića iz stranke.
Kopredsednica stranke Zajedno Biljana Stojković potvrdila je da je Miketić isključen iz te stranke zbog odluke da izađe na izbore.
 
"Izjava Đorđa Miketića da inicijativni gradski odbor Zajedno izađe na beogradske izbore nije u skladu sa odlukom stranke. Na širem sastanku rukovodstva stranke doneta je odluka o bojkotu, koja je i izneta u javnost", rekla je Stojković.
 
Stranka Zajedno saopštila je u petak da je odlučila da ne učestvuje na izborima raspisanim za 2. jun, zbog toga što nije obezbeđen minimalni nivo uslova da ti izbori budu slobodni i pošteni.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija