O’Brajan razgovarao sa Porfirijem: Njegova mudrost i vođstvo su nezamenljivi

Pomoćnik sekretara Biroa za evropske i evroazijske poslove Stejt departmenta Džejms O'Brajan razgovarao je danas s patrijarhom srpskim Porfirijem.
O’Brajan razgovarao sa Porfirijem: Njegova mudrost i vođstvo su nezamenljivi
Foto: FoNet (Ambasada SAD)
O'Brajan je posle sastanka izjavio da je uvek zahvalan na prilici da čuje stavove Porfirija o najznačajnijim pitanjima za naše države i narode.
 
"Njegova mudrost i vođstvo su nezamenljivi u izgradnji snažnog partnerstva između Sjedinjenih Američkih Država i Srbije", rekao je O’Brajan, navodi se na Instagram nalogu američke ambasade.
Sastanku je prisustvovao i ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil.
 
SPC je saopštila da je "patrijarh upoznao O'Brajana i Hila sa neizmenjivim stavom Srpske pravoslavne crkve da je Kosovo i Metohija deo Srbije".
"Razgovarajući o međunacionalnim i međudržavnim odnosima u regionu, patrijarh je iskazao krajnju zabrinutost i kao potpuno štetnu ocenio inicijativu za izglasavanje rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, pri tom ne dovodeći u pitanje činjenicu da svi koji su počinili bilo kakav ratni zločin treba da budu izvedeni pred lice pravde", saopštila je SPC.
 
Navode da je patrijarh poručio da će "uprkos takvim inicijativama koje ne da ne donose ništa dobro, nego narode koji vekovima dele isti životni prostor stavljaju pred nova iskušenja i izazove, Srpska pravoslavna crkva  nastaviti neodstupno da poziva na ljubav i razumevanje i da gradi mir, kako na Kosovu i Metohiji, tako i u Bosni i Hercegovini". 
  • od aljaske...

    21.04.2024 09:54
    ... do meksika
    jesu li pricali o muzickom opusu dzonija stulica?
  • Mile

    21.04.2024 09:53
    Politika je k..va. Bas su se nameracili na generalstab. Verovatno ce i oni imate deo kolaca.
  • Mojsije

    21.04.2024 08:55
    Ju ju
    Porfirije??? Ha ha!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija