Arifi: Autoritarna vlast u Beogradu smenila me je sa funkcije predsednika opštine Preševo

Predsednik opštine Preševo Šćiprim Arifi objavio je da je "sinoć oko ponoći smenjen sa funkcije od strane autoritarne vlasti Beograda".
Arifi: Autoritarna vlast u Beogradu smenila me je sa funkcije predsednika opštine Preševo
Foto: 021.rs (ilustracija)
Navodi da je "nakon njegove smene postavljen privremeni organ koji će obavljati funkciju predsednika do sledećih izbora za predsednika te opštine".
 
"Juče u ponoć autoritarna vlast u Beogradu, srpski i antialbanski režim, nastavljajući tradiciju Slobodana Miloševića iz 90-ih, nasilno me je otpustila sa funkcije predsednika opštine Preševo", napisao je Arifi na svom Fejsbuk profilu.
Dodao je da je "smena izvršena bez ikakve najave i zakonske procedure".
 
Kazao je da "predsednik Srbije Aleksandar Vučić već neko vreme javno preti Albancima Preševske doline".
"Ovim antialbanskim rasističkim akcijama koje su nasleđe politike Miloševićevog režima, današnja Vučićeva Srbija već tri i više decenije dokazuje da Albance ne smatra ljudima, pa čak ni ravnopravnim građanima u Srbiji. Diskriminacija Albanaca je kontinuirana agenda politike Vučića i njegove proruske Srbije", kazao je Arifi.
 
On je objavio i da prestaje da se bavi politikom u Preševu i dodao da je o ovom aktu informisao međunarodne partnere SAD i EU.
 
  • Čarapan

    22.04.2024 07:01
    Zapadu treba novo žarište
    Eto možeš sad politikom da se baviš u SAD ili EU pošto su ti oni partneri
  • S56

    21.04.2024 07:52
    Sve gore i gore
    Još jedan "genijalan" vrdalamin potez. Stigli ga problemi pa glavinja u magli bez kompasa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.