Dačić zabranio diplomatama korišćenje odmora zbog Kosova i Srebrenice

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uputio je pismo svim zaposlenima u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Srbije sa porukom da nije moguće korišćenje odmora u narednom periodu.
Dačić zabranio diplomatama korišćenje odmora zbog Kosova i Srebrenice
Foto: 021.rs
Razlog je, kako navodi, "potreba za aktivnim zastupanjem interesa na različitim nivoima po pitanju UN rezolucije o Srebrenici i zahteva Kosova za prijem u Savet Evrope".
 
Pismo, u koje je N1 imao uvid, dostavljeno je svim zaposlenima u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Srbije.
U pismu se navodi da "imaju u vidu brojne i vrlo teške spoljnopolitičke izazove sa kojima se Srbija u ovom trenutku suočava, zbog čega se očekuje maksimalni angažman svih zaposlenih u Ministarstvu i celokupnoj diplomatsko-konzularnoj mreži na pitanjima rezolucije o Srebrenici i zahteva Kosova za prijem u SE".
 
Istaknuto je da je potrebno "aktivno zastupati interese u svim razgovorima na različitim nivoima, o čemu je potrebno najhitnije izveštavati Ministarstvo".
"Budući da su predstojeći praznici u periodu kada je neophodno naše najaktivnije delovanje, potrebno je da ostanete u zemljama prijema i nastavite da predano branite naše interese", obrazložio je Dačić.
 
Komitet ministara Parlamentarne skupštine Saveta Evrope bi 16. maja trebalo da se izjasni o odluci PS SE da Kosovo postane član ove međunarodne organizacije, a nešto ranije, početkom maja, trebalo bi da se održi i sednica Generalne skupštine UN na kojoj će se glasati o Rezoluciji o Srebrenici.
  • Blajv

    22.04.2024 10:40
    @Temerinac

    E jesi me nasmejao, pa vi litijaški srboidi ste stvarno šou.
  • Temerinac

    21.04.2024 19:04
    Vučić i Dačić su izdajnici i treba da ih oteramo !
    Kosovo se pošto je objavljeno "poglavlje 35" brani odustajanjem od EU puta i da Srbija bude kao Britanija, Norveška, Švajcarska, Island ili da traži članstvo u BRIKS. Dokaz da su izdajnici je da se i dalje sastaju sa EU i Amerikancima i sa EU posrednikom.
    A što se tiče Srebrenice to se brani proglašenjem nezavisnosti RS zbog kršenja Dejtona (jer po Dejtonu o BiH se može glasati, razgovarati i odlučivati nigde samo u SB UN).
    Ni jedno ni drugo Vučić ni Dačić ne rade, nego pokušavaju da priviknu javnost u Srbiji na "poglavlje 35", na "Kosovo u SE" i na "genocid u Srebrenici" i da se ništa u odnosu sa EU i Amerikom ne promeni. Ne smemo im ovo dozvoliti moramo SNS i SPS Vučića i Dačića izdajnike srušiti sa vlasti svim sredstvima i dovesti ljude koji će da brane Kosovo u Srbiji i da brane nezavisnu RS.
  • mimi

    21.04.2024 15:36
    ahahaha, a od čega se to umoriše ? vidimo kako "rade " ! Srbija sve jadnija, tužnija i siromašnija

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.