Jovanović Ćuta: Opozicija nema pravo da se razjedinjuje, da se SPN još jednom sastane

Poslanik pokreta Ekološki ustanak Aleksandar Jovanović Ćuta ocenio je da opozicija nema pravo da se razjedinjuje.
Jovanović Ćuta: Opozicija nema pravo da se razjedinjuje, da se SPN još jednom sastane
Foto: 021.rs
On je pozvao članove koalicije "Srbija protiv nasilja" (SPN) da se još jednom sastanu i postignu jedinstven dogovor oko izlaska na izbore ili bojkota.
 
Prema njegovim rečima, ponavljao je koalicionim partnerima da mora da postoji jedinstvena odluka.
"Ja bih ispoštovao većinu da je većina glasala za bojkot. Nastavljamo dalje, ključna reč je borba. To smo dužni ljudima koji su za nas glasali", dodao je Jovanović.
 
On je kazao da je više puta zvao brojne ekološke organizacije i direktora kampanje pokreta Kreni-promeni Sava Manojlovića da se uključe u politiku jer je "jedinstvo jedini način da se okonča agonija".
Stranke okupljene u koaliciji "Srbija protiv nasilja" sastale su se u petak kako bi donele zajedničku odluku da li da izađu na izbore 2. juna.
 
Predlog o izlasku je stavljen na glasanje i podržalo ga je pet stranaka – Narodni pokret Srbije, Zeleno-levi front, Ekološki ustanak, Pokret slobodnih građana i Novo lice Srbije.
 
Protiv su bili Stranka slobode i pravde, Demokratska stranka, Srbija Centar i Zajedno.
 
DS, koji je glasao protiv izlaska, najavio je da će podržati odluku većine.
  • Mihailo

    22.04.2024 23:35
    Novi Sad
    Toliko komentara, a niko nije pomenuo Novi Sad. Bojkot se očigledno odnosi samo na BG...Dakle, novosađani, da vas vidim...Na kraju, jasno je da je pola komentara doslo od SNS botova, toliko su već jadni i providni, da ne mogu da sakriju svoju bedu...
  • Šta reče

    22.04.2024 09:43
    Gospodine Čuto, samo bih Vam ukazala na jednu činjenicu a to je da ste vi upravo mogli da utičete na tu većinu. Ako je bilo 5 naspram 4 znači da ste vi napravili tu većinu, mogli ste da birate stranu a jadno ste izabrali...mada mi je ova koalicija od samog početka jasna i to da bi se raspala kad tad, bolje možda i sad nego da ste nas kojim slučajem prvo i vi zajašili
  • Vladan

    21.04.2024 19:34
    Cuta fol de gol
    Ne mogu da dočekam sutra u 9 da vidim kako Cuta potpisuje Ustavni zakon sa svojom prijateljici Anom .
    A kao zove opoziciju da još jednom sednu i razgovaraju.
    Mogao je da glasa protiv I bilo bi 5;5

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija