POKS: Nejedinstvo opozicije znači poraz obe strane, imamo kompromisni predlog

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) smatra da nejedinstvo opozicije u stavu oko izlaska ili neizlaska na izbore znači poraz obe strane.
POKS: Nejedinstvo opozicije znači poraz obe strane, imamo kompromisni predlog
Foto: 021.rs
Kako navode, niti se može pobediti u takvim okolnostima, niti bojkot izbora može do kraja uspeti.
 
Oni predlažu, kako kažu, kompromis između ova dva stava, a to je da obe strane SPN, kao i ostatak opozicije, donesu odluku o njihovom uslovnom izlasku na izbore do 18. maja, kada je poslednji dan za povlačenje već predate izborne liste. 
"Dan ranije, 17. maja, opozicija zajedno, sve izborne liste koje su predate, treba da proceni, da li je državna komisija za kontrolu verodostojnosti biračkog spiska izbacila glasače - migranata sa lažnim prebivalištima koji po zakonu nemaju pravo glasa ili nije i na osnovu toga da se donese konačna zajednička odluka o povlačenju svih izbornih lista opozicije ili učešću na izborima 2.juna", izjavio je predsednik Izvršnog odbora POKS-a Nenad Tomašević.
 
POKS predlaže i da ovlašćeno lice za predaju izborne liste SPN i njeno eventualno povlačenje zajedno sa ostalima iz opozicije bude nestranačka ličnost iz Proglasa oko koje se usaglase obe strane. 
Prema rečima Tomaševića, "ono što je zajedničko i ne sme biti predmet spora u opoziciji je da prvi uslov, a to je pročišćen birački spisak mora biti ispunjen, odnosno da se onemogući više desetina hiljada lažnih glasača sa fiktivnim adresama prebivališta da glasaju i utiču na rezultate izbora u Beogradu i drugim gradovima".
 
"Uverenja smo da vlast planira prevaru i da komisija ništa značajno neće uraditi na formiranju realnog i ispravnog biračkog spiska, ali ostavljamo mogućnost i onima koji drugačije misle u opoziciji i imaju više poverenja u državne institucije da se sami uvere ko će biti u pravu nakon protoka vremena, do 17. maja", dodao je Tomašević.
  • X

    21.04.2024 19:29
    A kada bi počela kampanja, 18. maja? Da su hteli, ispunili bi uslove do sada.
  • Dokle

    21.04.2024 15:15
    Menjanjem stava na svaka dva dana da li uopste mozete biti sigurni da cete sakupiti dovoljan broj potpisa za predaju izborne liste? Jesam glasac DSS-a koji je sa ovim nesrecnim POKS-om i jedino sto imam da kazem alo ljudi dosta, stvarno dokle
  • Жика сликар

    21.04.2024 13:51
    Њима је тако свеједно ко победи имају 2 Покс-а обадва за AV -a , краљ им дође да навуку националисте нити су они за краља ни краљ за њих а једино су сви за фотељу ,па ће им слоган бити : За нашу фотељу

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija