Nova opoziciona koalicija za izbore: Poznata ključna reč u imenu

Izborni savez koji će formirati šest stranaka članica dosadašnje koalicije "Srbija protiv nasilja" nastupiće na lokalnim izborima 2. juna pod novim imenom.
Nova opoziciona koalicija za izbore: Poznata ključna reč u imenu
Foto: 021.rs (arhiva)
"Smatram da ne bi bilo fer da se koristi brend ‘Srbija protiv nasilja’ koji je izgrađen još tokom naše zajedničke borbe u maju prošle godine, jer ukoliko nisu prisutne dve ili tri organizacije onda to više nije to. Tokom sledeće nedelje očekujemo i dogovor o kandidatima, nosiocima lista na gradskim i opštinskim izborima i svim ostalim detaljima", rekao je predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Pavle Grbović za Nova.rs.
Kako je za N1 rekao lider jedne od stranaka koja će činiti buduću koaliciju, zasad se razmatraju dve-tri varijante, a u ponedeljak u 10 časova saopštiće konačnu odluku o tome pod kojim imenom će nastupiti na predstojećim izborima.
 
Kako se nezvanično saznaje, ključna reč u nazivu nove koalicije gotovo sigurno biće "borba".
"U nazivu koalicije najverovatnije će biti i imena gradova i opština u kojima će 2. juna biti održani lokalni izbori. Savez je otvoren i za druge stranke i pokrete, o tome se razgovara, a u toku naredne nedelje ćemo finalizovati dogovor", rekao je sagovornik N1.
 
Podsetimo, stranke okupljene u koaliciji "Srbija protiv nasilja" glasale su na sastanku koji je održan u petak o tome da li će 2. juna izaći na izbore. 
 
Predlog o izlasku na izbore podržalo je pet stranaka – Narodni pokret Srbije, Zeleno-levi front, Ekološki ustanak, Pokret slobodnih građana i Novo lice Srbije.
 
Protiv su bili Stranka slobode i pravde, Srbija Centar i Zajedno, dok je Demokratska stranka glasala protiv izlaska, ali su njeni predstavnici najavili da će ta partija podržati odluku većine.

Komentari 33

  • Komšija

    22.04.2024 22:49
    Za pajo pačić
    Nisi dobro razumeo šta sam napisao. Pročitaj još par puta.
  • pajo patak

    22.04.2024 10:18
    @Komšija
    Stvarno ne bih da ulazim u dijalog sa takvima poput tebe
    Pa zašto onda kuckaš, kada ti je razmišljanje jača strana ?
  • Komšija

    22.04.2024 09:02
    Za Pajo patak
    Stvarno ne bih da ulazim u dijalog sa takvima poput tebe, a i ne priliči mi. Šta je kome poraslo, bolje da ne znaš. Verujem da si prvi na izbornom mestu, i kriješ se od komšija, da ne vide da si zaokružio velikog vođu. A to za izlazak opozicije na izbore, pa to mogu da podrže samo "sns radikalski" botovi i oni kojima razmišljanje nije jača strana.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.