Ponoš: Zbog odluke dela opozicije da izađe na izbore propuštena šansa da se izbori pomere na jesen

Lider stranke Srbija Centar SRCE Zdravko Ponoš je rekao da su šanse "gotovo nikakve" da će ta partija promeniti odluku o bojkotu beogradskih izbora.
Ponoš je podsetio da su predstavnici opozicije potpisali Dogovor za slobodne i poštene izbore, dokument "ProGlasa".
 
Ponoš je izjavio da je zbog odluke nekih stranaka koalicije "Srbija protiv nasilja" da izađu na izbore bez popravljenih uslova propuštena šansa da se izbori pomere na jesen, odnosno ponove do kraja godine.
 
"Da smo nastavili da se borimo zajedno i uporno mi bismo imali izbore na jesen u mnogo povoljnijim okolnostima. Ako bi vlast insistirala da ih održi 2. juna, oni bi morali da se ponove. Izborili bismo se za izborne uslove, dobili bismo Beograd i neke opštine, Niš, Novi Sad i imali prevremene republičke izbore na proleće 2025. Tako bismo se rešili se SNS-a mnogo pre 2027. Sada smo dobili izlazak na lokalne izbore gde teme nisu lokalne već Srebrenica, ulazak Kosova u SE, dolazak Si Đinpinga i Kim Kardašijan. Ispada da se Vučić bavi odbranom svekolikog srpstva, a opozicija borbom za fotelju na Vračaru", rekao je Ponoš u Utisku nedelje.
"Mislim da smo mi kao koalicija 'Srbija protiv nasilja' napravili odličan rezultat na republičkim i gradskim izborima. Nažalost, pobeda nam je ukradena", kazao je on.
 
Kako je naveo, "nastavili smo da se borimo u drugom formatu".
Naveo je da "koalicija SPN odavno formalno ne postoji" jer je, kako je naveo, "pravljena za izbore".
 
Ali, kako je napomenuo, zadržano je to ime i nastavljana je saradnja u dve važne oblasti - borba za ponavljanje izbora i borba za izborne uslove.
 
"Prvu smo dobili jer smo bili uporni i jedinstveni, a drugu nismo jer nismo bili uporni i jedinstveni", rekao je Ponoš.
  • Ahab

    22.04.2024 09:24
    Sve deluje kao dil.
    Jedan deo nazovi-opozicije mlati kako bi "mnogo bolje bilo da su izbori na jesen", a drugi deo je prihvatio izbore u junu.
    Sustinski 3-4 meseca ne menjaju ama bas nista i utisak je da je raskol iniciran ni oko cega, samo da bi se ionako krhka volja opozicionih biraca dodatno oslabila.
    Sve to, naravno, najvise ide na ruku Neronu od Bugojna.
    Sustina dobijanja izbora je, bas kao i u oktobru 2000., u onim nesretnim "belim listicima", a ovakvim krajnje konfuznim i bezveznim nastupom nazovi-opozicije, vladajuca banda nema cega da se plasi, jer ce ionako kilavi i neodlucni "beli" nastaviti da rondaju snom pravednika-i da ne izlaze.
    Jedina je dilema cije je delovanje destruktivnije-da li ovih sto su se dogovorili sa Brnabom ili onih koji kmece i "bojkotuju", bez ikakve strategije-osim da se zadrzi trenutno stanje sveopsteg ludila.
  • Klisanin

    22.04.2024 09:12
    U 100 banki da ce svi da izadju na izbore jer im je bitno samo da se ivale u posalnicke fotelje i zive bez rada!
  • Blank

    22.04.2024 08:58
    Dosta ucena!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.