Sindikat o 20.000 dinara za beogradske đake: Diskriminacija onih u Sremskim Karlovcima, Nišu...

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) upozorila je da je potrebno uspostaviti ravnopravan odnos među učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.
Sindikat o 20.000 dinara za beogradske đake: Diskriminacija onih u Sremskim Karlovcima, Nišu...
Foto: 021.rs
Kako su naveli u Uniji, to je potrebno posle odluke Grada Beograda da roditelji beogradskih učenika u septembru dobiju 20.000 dinara na ime udžbenika.
 
Na osnovu javno dostupnih podataka na sajtu Republičkog zavoda za statistiku, tekuću školsku godinu u Srbiji pohađa ukupno 735.730 učenika osnovnih i srednjih škola, od čega u Beogradu oko 230.000, koji će dobiti na poklon 20.000 dinara, što treba da olakša početak naredne školske godine njihovim roditeljima.
"Šta je, međutim sa više od pola miliona đaka u Srbiji? Kako li se, dok u školi uči o negativnim posledicama diskriminacije i o jednakim pravima za sve, oseća svaki učenik u Sremskim Karlovcima, Nišu, Zrenjaninu, Kruševcu? Raduju li se predstojećoj čestitki koju će njihovi drugovi iz Mladenovca dobiti, ili već od ranih dana usvajaju pogrešno uverenje kako vrede manje", navodi se u saopštenju.
Taj sindikat poziva i ostale lokalne samouprave da preraspodelom sredstava u budžetu pošalju jasnu poruku o populacionoj politici svog grada.
 
"Bio bi to jasan signal da vlast vodi ispravnu, iskrenu i ravnopravnu briogu o svakom svom đaku", navodi USPRS.
  • Prijatelj Milan

    24.04.2024 15:08
    Sta je sad BG?
    Aleksa ,upravo zbog toga sto svaka lokalna samouprava sama puni svoj budzet i na teretu ima pijavicu Beograd,jer se BG puni iz cele drzave,iz svih ostalih gradova.
    Zato Beogradjani imaju vece plate na trafici nego u Kragujevcu u fabrici!?I njima treba pomoci.
    Zato ste bahati po saobracaju i gazite nam decu po ulici,vozite ko manijaci cim izadjete iz Bg,i to pored skola i vrtica!Semafor da ne pominjem,na crveno se stane da znate!
    Beograd je kostao Srbiju mnogo losih odluka ,kriza i ostalog.
    Ne moze biti drzava u drzavi,na kraju ce Bg ostati sam.
    Onda cete morati sami da se snalazite.
    Umesto da Bg bude zahvalan drzavi on je iscrpljuje.
  • Velja

    24.04.2024 10:31
    Digitalni udzbenici su resenje
    Treba preci na digitalne udzbenike i resen problem.Ali ne radi svako svoj posao kako bi se uzimao novac od izdavackih kuca kada se ne bi stampali udzbenici.
  • Lala

    24.04.2024 08:23
    Beograd jednostavno zapostavlja i tera od sebe ostale regione Srbije.
    Ja lično volim Srbiju i mnogo sam žrtve podneo ali sada mislim da bi možda bilo bolje da moja Vojvodina bude u sastavu Mađarske.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija