Grujičić o lažnim lekarima: Građani da prijave ako vide da se otvara mesto za med. intervencije

Ministarka zdravlja Danica Grujičić rekla je da je u Institut za virusologiju, vakcine i serume "Torlak" ove godine dosta uloženo, kao i da se javljaju mnoge firme koje žele da sarađuju.
Grujičić je za TV Pink kazala da će se "Torlak" povezati sa više zemlja, sa Kinom, Rusijom i Zapadom, kao i da će vratiti sve vakcine u proizvodnju.
Rekla je i da je odluka države da regeneriše taj institut veoma dobra, a da priče da je on privatizovan i da nema ko da radi nisu tačne.
Govoreći o "lažnim lekarima" ona je pozvala građane, u čijoj se zgradi otvara "bilo šta što liči na nešto gde se rade zdravstvene intervencije" da prijave inspekciji ili Komunalnoj policiji kako bi se proverilo za šta imaju dozvolu.
 
Grujičić je rekla da bi pre bilo kakve intervencije pacijent trebalo da traži savet lekara, kao i da treba pooštriti uslove za dobijanje dozvole za otvaranje ambulante.
  • Sanja

    23.04.2024 21:07
    Gospođo ministarka,nije naše da pratimo gde se šta i ko otvara nego onih koji izdaju dozvole i vaše da vršite kontrolu nad njima. Kada bi svako radio svoj posao do ovakvih problema ne bi dolazilo.
  • Nebitno

    23.04.2024 15:37
    Zdrastvo
    Kada treba da se ode kod lekara postaje noćna mora ne smeš nikog ništa da pitaš da ti objasni šta treba i da ti da dalje ispitivanje sve se svodi na privatno jel tamo sve može u državno ništa ne može čak i laboratorijski nalazi se zakazuju strašno kad trebaš otići na neki pregled nismo milioneri nemaju svi pare za privatno
  • Matori

    23.04.2024 12:29
    Šta vas čudi , ministarka je studirala i u Rusiji ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija