Lajčak najavio nastavak dijaloga u Briselu o upotrebi dinara na Kosovu

Specijalni izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak izrazio je očekivanje da će predstojeći razgovori glavnih pregovarača Beograda i Prišitne u Briselu biti zasnovani na "vrlo konkretnim idejama".
Lajčak najavio nastavak dijaloga u Briselu o upotrebi dinara na Kosovu
Foto: Pixabay
Ocenio je da se tokom prethodne runde dijaloga smanjio jaz između strana.
Lajčak je na svom profilu na Fejsbuku, ne navodeći datum, napisao da će u Briselu biti nastavljeni razgovori na nivou glavnih pregovarača Beograda i Prištine po pitanju upotrebe dinara jer i dalje postoje neke razlike između strana posle prethodnog sastanka 18. aprila.
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, koji je predvodio delegaciju Beograda tokom prethodne runde dijaloga 18. aprila, rekao je tada da će razgovori biti nastavljeni ove sedmice.
 
Ta runda dijaloga bila posvećena odluci Centralne banke Kosova da zabrani upotrebu dinara na Kosovu.
  • Poglavlje 35

    23.04.2024 20:01
    Izbaciti EU posrednika iz dijaloga, i od sada se samo pojavljivati na sastancima u SB UN u prisustvu Kine i Rusije i tamo insistirati na 1244 rezoluciji od slova do slova. Nikakvu obavezujuću odluku nema EU za mesto posrednika u razgovoru oko pokrajine Kosovo, imaku samo glasanje GS UN iz 2010 god čije su odluke neobavezujuće !
    Posle Poglavlja 35 više ne postoji nikakva potreba za EU kao posrednika i oni moraju otpasti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija