Nebo nad Parizom biće zona zabrane letova zbog bezbednosti tokom otvaranja Olimpijskih igara

Vazdušni prostor nad Parizom biće zatvoren na šest sati u okviru velike bezbednosne operacije tokom ceremonije otvaranja Olimpijskih igara 26. jula, saopštio je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova
Nebo nad Parizom biće zona zabrane letova zbog bezbednosti tokom otvaranja Olimpijskih igara
Foto: Pixabay
Ministar unutrašnjih poslova Žerar Darmanin je saopštio da će se zona zabrane letova prostirati u radijusu od 150 kilometara oko Pariza.
 
Predsednik operatera koji poseduje i upravlja pariskim međunarodnim aerodromima Aeroports de Paris Augustin de Romanet rekao je na radiju Frans Info da su sve avio-kompanije unapred upozorene o zatvaranju i rečeno im je da će morati da lete oko ograničenog vazdušnog prostora tokom trajanja ceremonije otvaranja.
Najmanje jedan francuski vojni AVAKS avion nadziraće nebo tokom Olimpijade, koristeći svoj moćni radar da prati bilo kakve potencijalne pretnje iz vazduha, rekao je komandant francuske AVAKS eskadrile za Asošijeted pres.
Drugi vojni avioni mogu da se podese da presreću sve neovlašćene letove koji ulaze u ograničeni vazdušni prostor.
 
Ceremonija otvaranja Olimpijskih igara u Parizu, koja se po prvi put neće održati na stadionu, već treba da se održi na reci Seni, predstavlja najteži pojedinačni bezbednosni izazov za organizatore Igara u Parizu, pošto se očekuje prisustvo oko 320.000 ljudi, kao i mnoštva stranih zvaničnika.
  • Bob

    24.04.2024 20:01
    Opšta žalost
    Žalosno a šta drugo nego tako.
    Jedna država koja želi svima dobro i gde je u ustavu prva tačka Pravo Čoveka da mora na ovakav način da to manifestuje.
    Zatvoriti nebo nad Parizom
    povodom OI dovodi u pitanje smisao igara i čovečanstva.
    Zar je globalna situacija takva da nam dozvoljava radosti igara ili se pravimo nojevi sa glavom u pesku.
    Olimpijske igre su odavno postale Političke igre i zbog toga ću biti nezainteresovan za takve.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.