Tužilaštvo u Vranju: Smrt porodilje može biti posledica nesavesnog lečenja

Obdukcija je pokazala da je uzrok smrti porodilje, koja je preminula 17. aprila u Zdravstvenom centru Vranje, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem, saopštili su iz Višeg javnog tužilaštva.
Tužilaštvo u Vranju: Smrt porodilje može biti posledica nesavesnog lečenja
Foto: 021.rs (Ilustracija)
Navode da to znači da se može raditi o nesavesnom pružanju lekarske pomoći koje se može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi, prenose "Južne vesti".
 
Iz Višeg tužilaštva navode da će, nakon što su imali uvid u izveštaj policije i nalaz Zavoda za sudsku medicinu, predmet proslediti Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju koje je nadležno za to krivično delo.
Policija je prikupila potrebna obaveštenja i od supruga preminule M.A, koji se pridružio krivičnom gonjenju ukoliko se utvrdi da je neko krivično odgovoran za smrt njegove supruge, stoji u saopštenju VJT Vranje.
 
Podsetimo, nakon što je porodilja (37) preminula tokom porođaja, iz Višeg javnog tužilaštva saopštili su da iz Zdravstvenog centra Vranja smrt nisu prijavili niti policiji, niti Tužilaštvu.
Inspekcija Ministarstva zdravlja je naložila unutrašnju kontrolu, a potom i spoljnu proveru rada, ali detalja o tim proverama nema.
 
Šest dana nakon smrti porodilje odlukom direktora Zdravstvenog centra Vranja Saše Đorđevića smenjen je načelnik Službe za ginekologiju i akušerstvo Dragan Veličković.
  • V

    25.04.2024 13:24
    Gde je ministar pije kafu, priprema gradske izbore ili razmislja u koji tender ce da se ugradi?

    Zene i deca nam umiru u porodilistima a BG ceka Luj Vitona!!!
  • Branko

    25.04.2024 12:59
    Kao sto se u naslovu lepo kaze, smrt porodilje moze biti posledica nesavesnog lecenja, ali sam ubedjen da strucna komisija i razni, sto spoljasnji sto unutrasnji nadzori, nece doci do tog zakljucka. Kao i svakog puta do sada.
  • Lola

    25.04.2024 11:09
    A njihove žene
    Ne umiru na porodjaju i ne oštećuju decu zato sto im se posvete u potpunosti i medic.nadzor je maximalan.
    Kažu da njohovim ženanama masiraju vagine.
    Mi ostale nismo dovoljno žene,pa nas bace kao krmače, seku seckaju, iscrpljuju, ponižavaju i briga ih za loš ishod.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija