Poznati vajar Ivan Felker poginuo kada ga je oborio automobil u Nišu

Vajar iz Niša Ivan Felker (74) preminuo je tokom noći od posledica povreda koje je zadobio u udesu u Ulici Milojka Lešjanina u tom gradu.
Poznati vajar Ivan Felker poginuo kada ga je oborio automobil u Nišu
Foto: 021.rs
U policijskoj upravi u Nišu potvrdili su da se udes dogodio juče oko 7 sati i da je pešaka, koji je prelazio kolovoz, oborio automobil.
 
"Pešak je vozilom Hitne pomoći prevezen do Urgentnog centra Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu. O nesreći je obavešteno Više javno tužilaštvo“, kazali su u policiji.
Ivan Felker jedan je od najpoznatijih niških skulptura, autor brojnih dela. Imao je više samostalnih izložbi i bio je učesnik mnogih zajedničkih izložbi.
 
Za svoj rad osvajao je brojna priznanja i nagrade.
Građani Niša pamte ga pre svega kao autora skulpture Stevana Sremca i njegovog psa Čape, i česme "Puž" u parku Čair.
 
Felker je autor spomenika srpskom vojniku iz Prvog svetskog rata na Mokroj gori, skulpture "Mermer i zvuci" u Aranđelovcu i skulpture "Dvoglavi orao" u Soko Banji.
 
U Sjedinjenim Američkim Državama uradio je potret kralja Petra, Stevana Mokranjca, Vuka Karadžića, Mileve Marić, Milutina Milankovića i Nadežde Petrović, a u Cirihu je uradio spomen ploču Milevi Marić.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija