Kancelarija za KiM: Grupa albanskih ekstremista pretukla i opljačkala Srbina u Kosovskoj Mitrovici

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju je danas saopštila da je "grupa albanskih ekstremista" pretukla i opljačkala 20-godišnjeg Petra Kostića na parkingu u Kosovskoj Mitrovici.
Kancelarija za KiM: Grupa albanskih ekstremista pretukla i opljačkala Srbina u Kosovskoj Mitrovici
Foto: Pixabay
To je "500. etnički motivisani incident od dolaska premijera Kosova Aljbina Kurtija na vlast", dodali su.
 
U saopštenju se navodi da je tim napadom, koji se dogodio pre dve noći, "zaokružen alarmantni niz etničkih incidenata prema Srbima".
Dodaje se da su takvi napadi "direktna posledica antisrpske politike koju sprovodi režim Kurtija".
"Beograd će uprkos svim izazovima nastaviti da sprovodi politiku mira, ali istrajno i uporno tražiti da se svaki pojedinačan incident rasvetli i da počinioci budu procesuirani i adekvatno kažnjeni, jer samo tako se Srbima mogu omogućiti elementarni uslovi za miran i slobodan život na prostoru Kosova i Metohije", stoji u saopštenju.
 
Srpska lista ocenila je u saopštenju da je taj incident najbolja slika i prilika Kurtijevog odnosa prema Srbima i svemu što je srpsko, kao i da od njegovog dolaska na vlast "nema dana bez etnički motivisanog napada na Srbe".
 
"Pozivamo Euleks da se preko svojih uposlenika direktno uključe u ovaj slučaj i javnosti predstave izveštaj u najskorije vreme, pošto srpski narod nema nikakvo poverenje u Kurtijeve policijske jedinice koje su prisutne na terenu i koje nisu rasvetlile nijedan zločin nad Srbima, i čiji su pripadnici više puta direktno vršili nasilje nad Srbima", ističe Srpska lista.
  • ...

    26.04.2024 11:00
    Gde je sada Vucic sa parolama "necemo dozvoliti","zastiticemo" i sl.?
  • zztop

    25.04.2024 20:00
    Eto počelo je a uskoro kreće i balvan revolucija , to su oni koji pažljivo prate precednikove uspehe u UN-u
  • Particulare matter

    25.04.2024 19:15
    Ne trujete ovaj narod propagandom. Šta konkretno te pljačkaše karakteriše kao ekstremiste? Kakve veze ima "režim Kurtija" sa pljačkom građanina? Zašto se pljačka karakteriše kao etnički sukob? Lopovima nije bitna nacionalnost.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.