Seka Sablić: Treba izaći na izbore, režim nikada neće biti bolji

Čuvena glumica Jelisaveta Seka Sablić izjavila je da je ona za izbore, jer "režim nikada neće biti bolji".
Seka Sablić: Treba izaći na izbore, režim nikada neće biti bolji
Foto: Screenshot/N1
Ona je za N1 rekla da "promeniti vlast na ulici nego na izborima je bolje", ali da "na ulici nema više snage."
"Ne računaj više na narod, na omladinu. Sve se radilo na tome da se narod anestezira... Mladi su posečeni. Kada je bio ‘Jedan od pet milona’, zatim sve ono sa rektorkom... Delovalo je da će ići samo nabolje, ali su posečeni kao repa", rekla je glumica.
Smatra da "treba izaći na izbore, pa onda ponovo animirati i videti šta dalje", piše na sajtu te televoziji.
 
Opisujući današnje stanje u kulturi i društvu ona je kazala - "Zamračili su sve zvezde koje su u kulturi postojale, oni su zamračili Čkalju, Miću Orlovića, Milenu Dravić".
 
"Kao rez je bio kada su počeli da forsiraju turbo folk. Kultura ne postoji, ona je na kolenima, ali pozorišta su, ipak, puna i mi sa zadovoljstvom igramo te predstave", rekla je Seka Sablić.
  • Deks

    26.04.2024 12:58
    Odlična izjava naše legendarne glumice Seke Sabić. Naročito o tome šta se desilo početkom 90-ih kada je izvršen kulturocid u Srbiji a sve je to svesno organizovano od strane režima. Nije se desilo spontano da zabavna muzika preko noći nestane u glavnim medijima u Srbiji. Turbo-folk pevači su po nalozima službe masovno promovisani a sada im se država odužuje sigurnim grobnim mestom u "Aleji zaslužnih građana". Veliki naši umetnici su skrajnuti zato što nisu podržali projekat "Velike Srbije". Ako je neko od njih šetao u antiratnim i antirežimskim protestima 90-ih to im ni dan danas nije "oprošteno", to je bio slučaj sa Milenom Dravić i mnogim drugima. Istovremeno užasno promovisanje (čak i od strane tvz demokratske vlasti) lika i dela Bate Živojinovića, čoveka koji je sve vreme 90-ih sa skupštinske klupe podržavao mračni režim.
  • @ja

    26.04.2024 12:04
    Ja na protestima videh uglavnom 50+ ljude, nešto u toj vašoj izjavi se ne slaže. Mladih nešto slabi, oni su se uhlebili ili nameravaju. Moji roditelji od 80+ ne glasaju i nikad nisu glasali za radikale.
  • @ja

    26.04.2024 11:42
    U pravu si, Seki Sablić treba oduzeti pravo glasa. Za bolje sutra.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija