Više javno tužilaštvo u Nišu preuzima slučaj nasilne smrti u policijskom pritvoru u Boru

Nakon što je Više javno tužilaštvo u Zaječaru podnelo predlog za supstituciju nadležnosti povodom smrti D. D, koji je preminuo nasilnom smrću u pritvoru, oglasilo se Apelaciono tužilaštvo u Nišu.
Više javno tužilaštvo u Nišu preuzima slučaj nasilne smrti u policijskom pritvoru u Boru
Foto: 021.rs
"Apelaciono javno tužilaštvo u Nišu ovlastilo je Više javno tužilaštvo u Nišu da u skladu sa Metodologijom za istragu u slučajevima zlostavljanja propisanom Opšte obaveznim uputstvom Republičkog javnog tužioca O. br. 3/17 od 26.09.2017. godine, preduzme radnje i mere radi utvrđivanja okolnosti pod kojim je 07.04.2024. godine preminuo D. D. iz sela Zlot, grad Bor", navodi tužilaštvo, prenosi Nova.
 
Podsetimo, D. D, brat osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić, preminuo je u policijskom pritvoru tokom saslušanja od strane policije. Na njegovom telu su konstatovane obdukcijom brojne povrede.
MUP je tvrdio da je on preminuo prirodnom smrću, međutim, obdukcioni nalaz je to demantovao.
Više javno tužilaštvo koje radi na predmetu ubistva devojčice Danke Ilić juče je zatražilo da bude nenadležno u slučaju nasilne smrt D.D.
 
"Nakon prijema obdukcionog zapisnika Instituta za sudsku medicinu Beograd, Više javno tužilaštvo u Zaječaru je podnelo predlog za supstituciju nadležnosti u postupku povodom smrti sada pok. D. D, u skladu sa Metodologijom za istragu u slučajevima zlostavljanja, iz kojih razloga se nije oglašavalo u vezi slučaja", saopštilo je tužilaštvo.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija