Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).
Preminuo novinar Bojan Tončić
Foto: Media centar Beograd
Tončić je rođen 1967. godine u Leskovcu, gde je i započeo novinarsku karijeru, objavljujući u listu "Prava čoveka", a zatim i kao dopisnik nekoliko beogradskih listova, da bi krajem devedesetih prešao u Beograd i postao član redakcije Danasa.
 
Potom je radio u E-novinama, kasnije XXZ, a poslednjih godina je uređivao NUNS-ov Dosije o medijima i redovno pisao za medije u regionu – Nomad, Lupigu, Al Džaziru Balkans…
"Britkog jezika, oštrouman, jasan i zauvek odan antiratnoj ideji, Bojan Tončić pisao je bez zadrške i neumorno o ratnim zločinima i odgovornosti Miloševićevog režima i svih drugih nalogodavaca i ratnih huškača, uključujući i deo medija", navode iz NUNS.
Dobitnik je novinarskih nagrada "Dušan Bogavac" Nezavisnog udruženja novinara Srbije, za novinarsku etiku i hrabrost (2004), nagrade "Nikola Burzan", koju dodeljuje dnevnik Danas (2001) i nagrade Podgoričkog novinarskog foruma (2014).
 
Autor knjiga "Krivo srastanje" (zbirka komentara i kolumni) i "Slučaj Topčider – Anatomija državnog zločina" i koautor televizijskog serijala o Beogradskom krugu.
 
 Vreme i mesto komemoracije i sahrane biće naknadno saopšteno. 
  • Časni čovek Bojan

    26.04.2024 22:07
    Hrabar, datovit, verovao je da je dostojan život moguć. Neka počiva u miru.
  • RIP

    26.04.2024 13:19
    Nedostajaće njegovi tekstovi.
    Hvala za sve i slava mu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija