Manojlović: Ako se bojkotuju izbori, režim nema potrebe da krade

Direktor kampanja pokreta "Kreni-Promeni" Savo Manojlović izjavio je da je odluka da se učestvuje na izborima doneta sa željom da se aktuelnoj vlasti "ne prepuste tako lako ključni gradovi u Srbiji".
Manojlović: Ako se bojkotuju izbori, režim nema potrebe da krade
Foto: 021.rs
Manojlović je za Insajder rekao da posle podele opozicije, bojkot izbora nema nikakvog smisla.
 
"Ako bojkotujete institucije, onda ne možete sedeti u republičkom parlamentu, a pogotovo je nelogično da izlazite na neke lokalne izbore, a na neke ne, a još je nelogičnije da bojkotujete beogradske izbore", kaže Manojlović i dodaje da je Beograd jedina tačka koju Srpska napredna stranka nije osvojila.
Sagovornik Insajdera ukazuje na to da je pogrešno mirno predati u ruke aktuelnoj vlasti Beograd, Niš i druge gradove, za koje postoje solidne šanse da opozicija pobedi.
 
"Ako se bojkotuju izbori, režim nema potrebe da krade. Zašto bi neko krao ako nema opozicije ili ako je izašao manji deo opozicije koji je nedovoljan da taj režim pobedi. I ta priča da će se izgubiti međunarodna legitimitet nije tačna. To mene podseća na scenario koju je uradila Srpska lista kada je izvukla Srbe iz institucija na KiM. Pustila je albanske predstavnike na severu Kosova da sa jedan ili 0,3 odsto podrške uzmu vlast. Ta priča o legitimitetu pada u vodu, jer se međunarodna zajednica se nije potresla oko toga", naglašava lider Kreni promeni.
Kako je preneo Insajder.net, Manojlović i dodao da je Beograd jedina tačka koju Srpska napredna stranka (SNS) nije osvojila.
 
On je istakao da su "izborni uslovi u Srbiji katastrofalni".
 
"Znamo i da na ovim izborima uslovi neće biti dobri. Nijedan autokrata vam neće dati demokratske uslove, jer kada bi vam dao demokratske uslove, više ne bi bio autokrata", kazao je Manojlović.
 
Prema njegovim rečima, u predizbornoj kampanji "Kreni-Promeni" će se fokusirati na tri oblasti - ekologiju, borbu protiv korupcije i zdravstvo, dok nakon izbora neće biti nikakve saradnje sa SNS.
  • Mitke83

    27.04.2024 15:46
    Bravo Savo,moj glas ide vama..
  • Roki

    27.04.2024 11:53
    Manojlović
    Bez obzira ko te šalje, plaća i angažuje, narod te neće prihvatiti za gradonačelnika BG. Nama treba pravi i iskreni borac za ostvarivanje srpskih a ne stranih interesa. Ja te nepodržavam i ništa ti neverujem. Znaće ova vlast i tebe da pobedi.
  • zajebani

    27.04.2024 11:24
    nije nego
    ne kradu nego kraduckaju

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni na Horgošu čekaju šest sati

Teretna vozila na izlazu iz Srbije na graničnom prelazu Horgoš čekaju šest sati, dok je zadržavanje kamiona na prelazu Kelebija u smeru ka Mađarskoj tri sata.

Vučić: Srbija je jasna - Tajvan je Kina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom svečanog dočeka predsednika Kine Si Đinpinga da Beograd ima jasne stavove po pitanju kineskog teritorijalnog integriteta.